İYİ Parti Manisa Milletvekili Ok:

- "ÖSO ile Kuvayımilliye'nin aynı kefeye koyulmasını reddediyorum. Ancak bunu tarih şuuru, bilinci olmayanlar yaparlar" - "Türkiye'de herkes konut sahibi oldu da vatan evlatları şehadet şerbeti içerken sıra Suriyelilere konut inşaasına mı geldi? Şehit yakınlarına ve gazilere konut yapalım. Önce bunları hallet, sonra sıra Suriyeli sığınmacılara gelsin"

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti Manisa Milletvekili Ok:

TBMM (AA) - İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, "ÖSO ile Kuvayımilliye'nin aynı kefeye koyulmasını reddediyorum. Ancak bunu tarih şuuru, bilinci olmayanlar yaparlar." dedi.

Ok, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Afrin harekatının "iç siyasete alet edildiğini" öne sürdü.

Afrin harekatını başından itibaren desteklediklerini belirten Ok, "Bu operasyonun parti kongrelerinde, mitinglerde siyasete alet edilmesini nefretle kınıyoruz. Karargahta Bilal Erdoğan'ın ne işi var? Ne sıfatla bulunuyor? Mehmetçik kan, can veriyor, bunlar karargahta boy boy resim veriyor. Çok istiyorsan Afrin'e gönder." diye konuştu.

Hükümetin "Suriyeli sığınmacılara kalıcı konutlar inşa etme derdine düştüğünü" savunan Ok, "Türkiye'de herkes konut sahibi oldu da vatan evlatları şehadet şerbeti içerken sıra Suriyelilere konut inşaasına mı geldi? Şehit yakınlarına ve gazilere konut yapalım. Önce bunları hallet, sonra sıra Suriyeli sığınmacılara gelsin." görüşünü dile getirdi.

Ok, bugün, şehit yakınlarına ve gazilere konut yapılmasıyla ilgili bir kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunacaklarını bildirdi.

- "Bu Papaz, Türk düşmanı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Vatikan ziyaretini hatırlatan Ok, "Bu Papaz, Türk düşmanı. 1915 olayları dolayısıyla Türkiye'yi soykırımla itham eden papazın fikri mi değişti?" diye sordu.

Ok, sivil toplum kuruluşlarının isimlerinden "Türk ve Türkiye" kelimelerinin çıkarılmasına ilişkin kararı da eleştirerek, milletin buna izin vermeyeceğini savundu.

Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) Kuvayımilliye'ye benzetmesiyle ilgili bir sorusu üzerine İsmail Ok, "ÖSO ile Kuvayımilliye'nin aynı kefeye koyulmasını reddediyorum. Ancak bunu tarih şuuru, bilinci olmayanlar yaparlar. Bugün ÖSO, TSK ile birlikte haraket ediyor ama yarın ne yapacağını kimse bilemez. Kuvayımilliye'nin dünyada eşi, benzeri yoktur. ÖSO kim? ÖSO sadece TSK'nın yanında yardımcı unsur, bu kadar." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar