İstanbul trafiği kilit, yoğunluk rekor kırdı

İstanbul'da sağanak yağış ve fırtına uyarılarından sonra beklenen olurken, mesai saatleri nedeniyle kent trafiği kilitlenme noktasına geldi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul trafiği kilit, yoğunluk rekor kırdı

İstanbul'da günler öncesinde yapılan sağanak yağış uyarılarından sonra beklenen oldu. Kent genelinde sağanak yağış ve fırtına etkili oluyor. Öte yandan mesai saatlerine denk gelen sağanak nedeniyle trafik kazaları meydana geldi, şehir trafiği kilitlendi. 

İstanbul'da saat 18.00 sularında trafik yoğunluğu yüzde 80'i geçti. Bu oran olağanüstü durumlarda bile zor görülen bir oran olarak bilinir.

Özellikle birinci ve ikinci köprü girişleri, Mahmut Bey gişeleri, E-5 karayolu her iki yönde trafik durdu.

İşte İstanbul'da trafik yoğunluk haritası:

ŞEHİR HATLARI İPTAL

Öte yandan sağanak nedeniyle İstanbul'da şehir hatları seferleri iptal edildi. 

KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin batısı ile zamanla genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Edirne'nin güneyi (Enez, İpsala ve Keşan ilçeleri) kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Rüzgarın Güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Yağışların bugün (Salı) 10:00-20:00 saatleri arasında Edirne'nin güneyinde (Enez, İpsala ve Keşan ilçeleri) kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış şeklinde beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın bugün akşam saatlerine kadar Marmara'nın batısında (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova) güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) yer yer hamleli kısa süreli fırtına (50-80 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yorumlar