İstanbul Ticaret Borsası konteyner köyü kuracak

İstanbul Ticaret Borsası deprem bölgesine konteyner köyü kuracak. İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz: - "Yönetim Kurulumuz geçici barınma ihtiyacını karşılamak için bir konteyner köyü kurma kararı aldı ve iki odalı 100 konteyner siparişimizi verdik. En kısa zamanda da bölgeye ulaştıracağız"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Ticaret Borsası konteyner köyü kuracak

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için harekete geçerek konteyner köyü kurma kararı aldı.

İSTİB'den yapılan açıklamaya göre, "asrın felaketi" olarak nitelenen depremin hemen ardından çalışmalara başlayan İstanbul Ticaret Borsası, üyelerine yaptığı duyurularla yardım malzemeleri toplayarak tırlarla depremin ilk gününden itibaren bölgeye gönderdi. İSTİB üyelerinin destekleriyle toplanan battaniye, giyecek, kamp sobası, elektrikli ısıtıcı, yiyecek, içecek, bebek maması, bebek bezi ile kişisel bakım ve temizlik malzemelerinden sonra dün gece de 60 bin soğuk sandviç ve montlar yüklenen diğer tır deprem bölgesine doğru yola çıktı.

Bu arada İSTİB üyeleri, borsanın koordinasyonuyla doğrudan fabrika ve depolarından 3 tır yiyeceği de bölgeye gönderdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, yaşanan depremin çok geniş alana yayılmış ve her alanda yıkıma neden olan tarihin en büyük felaketlerinden biri olduğunu, yaraların sarılması uzun süreceğini belirtti.

Kopuz, "Bugün acil ihtiyaçların tamamlanmasından sonra, önümüzdeki haftalar hatta aylar boyunca, bölgedeki kardeşlerimizin bize ve yardımlarımıza ihtiyaçları olacak." ifadelerini kullandı.

Bu gerçekten hareketle, İstanbul Ticaret Borsası olarak, yardımları uzun bir sürece yaymayı tercih ettiklerini belirten Kopuz, şunları kaydetti:

"İlk günlerde çeşitli insani ihtiyaçları içeren tırlarımızı yola çıkardık. Yiyecek, giyecek, ısınma ve hijyen gibi ihtiyaçları karşılayacak son yardım tırımızı da dün gece borsamızın Tuzla Hizmet Birimi'nden uğurladık. Ayrıca Fırıncılık Ürünleri Komitemizin talebiyle aldığımız kararla deprem bölgesinde kurulan sahra fırınımıza günlük 20 bin ekmek üretilecek şekilde un gönderiyoruz. Son olarak Yönetim Kurulumuz geçici barınma ihtiyacını karşılamak için bir konteyner köyü kurma kararı aldı ve iki odalı 100 konteyner siparişimizi verdik. En kısa zamanda da bölgeye ulaştıracağız.

Burada önemli olan nokta şu, biz tüm yardımlarımızı AFAD’ın verdiği bilgiler doğrultusunda İstanbul Valiliğinin koordinasyonunda gerçekleştiriyoruz. Aynî yardım yapan tüm kurumlar Valilikler koordinasyonuyla çalışıyorlar. Ancak bireysel veya dernekler ve vakıfların da ayni yardımlarda Valilikler ve AFAD yetkilileriyle bağlantılı çalışmaları çok önemli. Yardımlarımızın israfını da engellemeliyiz. Deprem bölgesi aylarca belki de yıllarca desteğimize ihtiyaç duyacak. Bu nedenle yardımlarımızı zamana yaymalı, doğru planlamalı böylece enerji ve kaynaklarımızı boşa harcamamalıyız. Çatı kuruluşumuz TOBB da nakdî yardım seferberliği başlattı. Üyelerimizi TOBB kanalıyla nakdi yardım yapmaya da davet ediyoruz."

Yorumlar