İstanbul son dakika sel baskını... Kuzey ilçelerde su baskınları var

İstanbul'da etkili olan sağanak yağışlar sel ve su baskınlarına neden oldu. Bazı noktalarda araçlar yollarda kaldı, yollar göle dönüştü.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da sağanak su baskınlarına yol açtı

Meteoroloji'nin uyarısından sonra İstanbul Arnavutköy ve Başakşehir'de şiddetli yağış etkili oluyor. Yağış nedeniyle yollar ve köprü altları suyla doldu. Göle dönen yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, Başakşehir'de metro istasyonunu su bastı. İstanbul Valisi Davut Gül, "Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim." diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'un kuzeyi için yaptığı uyarıdan sonra megakentte yağış başladı. Arnavutköy'de sağanak yağış etkili oldu. Akşam saatlerinde başlayan yağmur giderek şiddetini arttırdı.

Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle dönerken sürücüler ve vatandaşlar zorluk yaşadı. Köprü altları suyla doldu, araçlar ve vatandaşlar uzun süre ilerleyemedi.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Başakşehir ve Küçükçekmece'de etkili olan sağanak yağış sonrası oluşan su baskınları 2 kişinin ölümüne yol açtı.

EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Arnavutköy'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle döndü, evleri ve marketleri su bastı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Vatandaşlar zor anlar yaşarken kendi imkanlarıyla suları temizlemeye çalıştığı anlar cep telefonu kameralarıyla anbean kaydedildi.

Şiddetli yağıştan semt pazarı da nasibini aldı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, suyla dolan pazarda alışveriş yapmaya çalıştı.

Yağış nedeniyle adeta sokak ve caddeler göle dönerken bazı çocuklar ise yağmuru fırsata çevirerek su birikintisi olan yerlerde eğlendi. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

BAŞAKŞEHİR'DE METRO İSTASYONUNU SU BASTI

Başakşehir'de yollarda sel sularına kapılan araçlar sürüklendi, metro istasyonunu su bastı. Vatandaşlar büyük zorluk yaşadı.

HASTANELERİ, AVM'LEİ SU BASTI

Başakşehir'deki hastaneler, AVM'ler de dahil birçok büyük bina, tıkanan kanalizasyonlar nedeniyle sular altında kaldı.

VALİ GÜL: ULAŞIM ARAÇLARIYLA TRAFİĞE ÇIKILMASIN

İstanbul Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'umuzun farklı semtlerinde kuvvetli yağış yağmaktadır. Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim."

İMAMOĞLU: VATANDAŞLARIMIZ TEDBİRLİ OLSUN

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaptığı açıklamada, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. İmamoğlu, şunları söyledi: "Şu an özellikle Karadeniz'e kıyısı olan ilçelerimizde yoğun yağış görülmekte. Arnavutköy'de metrekareye düşen yağış 70kg'ı geçti. Yağış bölgesinin su havzalarının bulunduğu alanda yoğunlaşması İstanbul için iyi haber. Yine de vatandaşlarımızı tedbirli olmaları yönünde uyarırız."

Yorumlar