İstanbul son dakika: Kar günlük hayatı durdurma noktasına getirdi

İstanbul'un özellikle de Avrupa yakasında yoğun kar yağışı nedeniyle günlük hayat durdu. Araçların yollarda kaldığı, vatandaşların sokağa adım atamadığı kentte kar yağışının birkaç gün daha sürmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da kar hayatı durdurma noktasına getirdi

İstanbul son dakika kar yağışı: Kent genelinde etkili olan kar yağışı özellikle de Avrupa yakasında günlük hayatı durdurdu. Araçlar yollarda kaldı, vatandaşlar evlerine ulaşamıyor. Günler öncesinden uyarılar yapıldığı halde yollar tuzlanmadığı için araçlar yollarda kaldı. Şehrin ana arterleri bile açılmadığı için araçlar olduğu yerde çakılı kaldı. 

Kar yağışından etkilenen illerden biri olan İstanbul'da da kar yağışı nedeniyle uçuşlar durdu, çoğu yol trafiğe kapatıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Valilik başta olmak üzere birçok kurumdan vatandaşlar uyarılıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Trakya ve Sakarya yönünden İstanbul'a girişlerin yoğun tipi nedeniyle durdurulduğunu belirten Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), zorunlu olmadıkça yola çıkılmaması yönünde uyarıda bulundu.

AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Karayolları Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Trakya'dan İstanbul'a girişler yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle kapatılmış olup araçlar uygun alanlarda bekletilecektir. Konaklama ihtiyacı olabilecek vatandaşlarımız için Kamu Misafirhaneleri ve KYK Yurtları hazır tutulmaktadır.

Yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımız 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım isteyebilir. Vatandaşlarımızın meteorolojik uyarıları takip ederek bu uyarılar doğrultusunda zorunlu olmadıkça yola çıkmaması önem taşımaktadır."

İSTANBUL'A ARAÇ GİRİŞ ÇIKIŞLARI KISITLANDI

İstanbul'da başta otogarlar olmak üzere araç girişleri kısıtlandı. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Trakya’dan İstanbul’a gelen tüm araçların girişlerinin durdurulduğunu açıkladı.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

İstanbul'da etkili olan kar yağışının daha ne kadar süreceği merak ediliyor. Meteoroloji verilerine göre kar yağışı perşembe gününe kadar devam edecek. 

İşte İstanbul ve Türkiye haritalı hava durumu:


 

Yorumlar