İstanbul sabaha kar yağışıyla uyandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından İstanbul'un bazı ilçelerinde kar yağışı başladı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul sabaha kar yağışıyla uyandı

İstanbul ve oldukça çok ilde sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Marmara Bölgesi'nde yarından itibaren hava daha da soğuyacak.

 İstanbul'da hafta başından bu yana yer yer tesirli bulunan soğuk ve yağışlı hava Sabah saatlerinde Avrupa yakasında yerini kar yağışına bıraktı.

 Hava sıcaklıklarının birden düşmesinden ötürü sabah saatlerinde İstanbul’un Çamlıca, Zincirlikuyu, Maslak, Bağcılar, Beylikdüzü, Taksim bu şeklinde yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Yağış, süre vakit etkisini arttırsa da şu an için herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Marmara Bölgesi'nde yarından itibaren hava daha da soğuyacak.
 
Meteoroloji'den tahsil edilen bilgiye nazaran Doğu Karadeniz'in doğusunda fırtına bekleniyor. İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimlerinde ise kar yağışı görülecek. Marmara branşında perşembe gününden sonra hava soğuyacak. Kırklareli, Bursa, Kocaeli ve Balıkesir'de sulu kar yağışı beklenirken İstanbul, Tekirdağ ve Edirne de yağışlı hava tesirli olacak.
 
Rüzgarın Doğu Karadeniz'in doğusunda akşam saatlerinden sonra garp ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde fırtına biçiminde esmesi bekleniyor. Meteoroloji, fırtınanın Salı günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiğini belirterek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve şark kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği hesap ediliyor. Yağışların ekseriyetle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Bitlis ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar biçiminde görüleceği hesap ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don vakayı bekleniyor.
 
Hava sıcaklığının, Kuzey, iç ve şark kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, başka yerlerde ciddi bir değişiklik olmayacağı hesap ediliyor. Rüzgarın ise ekseriyetle kuzeyli yönlerden hafif, fasıla dizi orta kuvvette, Marmara, Ege kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer güçlü şekilde esmesi bekleniyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar