İsrailli provokatör futbolcu gözaltında

Trendyol Süper Lig'de Antalyaspor ile Trabzonspor arasındaki mücadelede İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, attığı golden sonra yaptığı hareketle gündeme geldi ve gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
İsrailli provokatör futbolcu gözaltında

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında gerçekleşen Antalyaspor - Trabzonspor karşılaşmasında, Antalyaspor oyuncusu Sagiv Jehezkel'in 68. dakikada kaydettiği golün ardından gösterdiği sevinç, tartışmalara yol açtı. Bu sevincin ardından Jehezkel, takım yönetimi tarafından kadro dışı bırakıldı.

Jehezkel'in gol sevinci sırasında sol bileğindeki sargıda "100 days 07.10" ifadesi dikkat çekti. Bu ifadenin, İsrail'in Gazze'de başlattığı savaşın 100. gününe atıf yaptığı iddia edildi.

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Jehezkel'in hareketi sonrasında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla hakkında adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakan Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Jehezkel'in eyleminin İsrail'in Gazze'deki saldırılarını desteklediği ve kabul edilemez olduğunu belirtti. Ayrıca, Filistinli mazlumların yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

GÖZALTINA ALINDI

Bu açıklamanın ardından, Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Jehezkel, ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

ANTALYASPOR'DAN RESMİ AÇIKLAMA

Antalyaspor yönetimi, Jehezkel'in hareketini Türkiye'nin milli değerlerine aykırı olarak nitelendirerek, oyuncuyu kadro dışı bıraktıklarını ve bu tarz davranışlara müsamaha göstermeyeceklerini açıkladı.

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU'NDAN TEPKİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da Jehezkel'in davranışını kınayan bir açıklama yaptı. TFF, Antalyaspor'un aldığı kadro dışı bırakma kararını desteklediklerini ve gerekli disiplin işlemlerinin başlatıldığını duyurdu.

ÖNCEKİ TARTIŞMALI DURUŞ

Jehezkel, daha önce de Filistin için yapılan saygı duruşuna katılmak istememesi sebebiyle geçici olarak kadro dışı bırakılmıştı.

 

Yorumlar