Sagiv Jehezkel kimdir? İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel ne yaptı, neden kadro dışı?

Sagiv Jehezkel kimdir, İsrailli Antalyospor futbolcusu Jehezkel ne yaptı, neden kadro dışı bırakıldı soruları merakla soruluyor. Müslüman Türkiye'de İsrailli bir futbolcunun yaptığı hareket affedilmedi.

Google Haberlere Abone ol
Müslüman mahallesinde salyangoz sattı

Sagiv Jehezkel kimdir? İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel ne yaptı, neden kadro dışı? Soruları futbol gündemine bomba gibi düştü. Çünkü, İsrailli futbolcu resmen, "Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya" çalıştı.

Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Trabzonspor'a attığı golün ardından, kolundaki bandaja İsrail bayrağını ve "7 Ekim'in 100. günü" yazısını çizerek fotoğraf verdi. Bu hareketi sonrası, Antalyaspor yönetimi tarafından futbolcunun kadro dışı bırakılmasına karar verildiği açıklandı.

Bu olay, Süper Lig'in 20. haftasında Antalyaspor'un kendi sahasında Trabzonspor ile yaptığı maçta gerçekleşti. Karşılaşma 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor'un ilk dakikalarda bulduğu golün yanıtını Antalyaspor, 68. dakikada Jehezkel'in kafa vuruşuyla verdi. Ancak gol sevinci, tartışmalara neden oldu.

İSRAİL PROPAGANDASI YAPTI

Jehezkel'in bu hareketi, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalara atıf yaparak, bandajına 7 Ekim tarihi, 100. gün ve İsrail bayrağını işaretlemesiyle tepkilere yol açtı.

KADRO DIŞI VE SÖZLEŞMENİN FESHİ

Antalyaspor, yaşanan bu olay sonrasında bir açıklama yaparak, Jehezkel'in yönetim kurulu kararıyla kadro dışı bırakılmasına karar verildiğini duyurdu. Kulübün açıklamasında, futbolcunun bu davranışının Türkiye'nin milli değerlerine aykırı olduğu belirtildi. Antalyaspor Kulübü Başkanı Sinan Boztepe ise, "Milli değerler her şeyden üstündür, sözleşmesi feshedilecek" ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ OLAYLAR VE MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Jehezkel, daha önce de Gazze'de yaşamını yitiren Filistinliler için yapılan saygı duruşunu reddettiği gerekçesiyle kadroya alınmamıştı. 28 yaşındaki İsrail Milli Takım oyuncusu, sezon baş

ında Antalyaspor'a katılmış ve Hapoel Beer Sheva'dan 850 bin euro bonservis bedeliyle transfer edilmişti. Süper Lig'de bu sezon 19 maçta 6 gol atıp 3 asist yapan Jehezkel, İsrail Milli Takımı'nda ise 8 kez forma giymişti.

Jehezkel'in bu hareketi, hem sporseverler hem de medya tarafından geniş yankı buldu. Futbolcunun, ulusal duyarlılıklar ve sporun birleştirici ruhuna aykırı bu davranışı, futbol dünyasında genel olarak kabul görmeyen bir tutum olarak değerlendirildi. Antalyaspor'un aldığı karar, kulübün milli değerlere ve spora saygı çerçevesinde hareket ettiğini gösteriyor.

Sporcuların ulusal ve uluslararası platformlarda yaptıkları hareketler, sadece saha içindeki başarılarından bağımsız olarak, büyük öneme sahip olabiliyor.

 

Yorumlar