İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

- Filistin hükümeti, İsrail hakkında, vatandaşlarını öldürdüğü gerekçesiyle uluslararası soruşturma açılmasını istedi

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

RAMALLAH (AA) - Filistin yönetiminin, Filistinlileri öldürdüğü gerekçesiyle İsrail hakkında uluslararası soruşturma açılmasını istediği bildirildi.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail yargısındaki üst düzey kaynaklara dayandırılarak İsrail basınında bazı İsrailli askerlerin, bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu gerekçesiyle Filistin vatandaşlarını öldürdüğü yönünde açık itirafların yer aldığı belirtildi. Açıklamada, uluslararası soruşturma açılması için konu hakkında yerel ve Uluslararası Ceza Mahkemesinde (UCM) dava açılması talep edildi.

Söz konusu gerçeklerin, İsrailli askerlerinin ve komutanlarının bu tür cinayetlere iştirak ettiğini kanıtladığı aktarılan açıklamada, söz konusu yetkililerin delil kararttığı ve olay yerinde oynamalar yaptığı ifade edildi.

İsrail basınında yer alan raporda, delillerin karartıldığı ve olay yerinin tahrip edildiği üç vakanın bulunduğu kaydedilen açıklamada, yapılan tüm "meydan infazlarının" benzer "ırkçı" işlemlere maruz kaldığına dikkat çekildi.

İsrail hükümetinin, Filistinlilere yönelik infazlardan sorumlu tutulduğu açıklamada, Filistinlileri öldüren ve katilleri koruyan örgütün varlığına işaret edildi.

Açıklamada, yerel, bölgesel ve uluslararası insan hakları örgütlerinden İsrail’in Filistinlilere karşı işlediği ihlaller ve bu ihlallerin meydana geldiği yönünde yapılan itirafların belgelenmeye devam edilmesi çağrısı yapıldı.

Yorumlar