İsrail yaralı Filistinlileri tedavi etmeyecekmiş

İşgal altında tuttuğu topraklarda insanlık dışı muamelesi nedeniyle eleştirilen İsrail bir kez daha insanlıktan nasibini almadığını ortaya koydu. İsrail Sağlık Bakanı, yaralı Filistinlileri tedavi etmeyeceklerini açıklayarak dünya tarihine geçmiş oldu.

Google Haberlere Abone ol
İsrail yaralı Filistinlileri tedavi etmeyecekmiş

Dünya tarihinde savaş meydanlarında veya çatışmalarda hiçkimsenin düşmanı için uygulamadığı muamele İsrail tarafından Filistinlilere uygulanıyor. İsrail, yaralı Filistinlileri bile tedavi etmeyeceğini resmi bir dille açıkladı.

İsrail Sağlık Bakanı Moshe Arbel, İsrail’e saldırı düzenlerken yaralı halde ele geçirilen Filistinlilerin tedavisinin yapılmayacağını bildirdi.

Yedioth Aharonoth gazetesinin haberine göre, Sağlık Bakanı Arbel, dün Başbakan Binyamin Netanyahu'ya yazdığı mektubunda, saldırılarda yaralanan Hamaslıların devlet hastanelerinde tedavilerinin durdurulması emrini verdiğini açıkladı.

Mektubunda, "Sağlık sistemi bu zor zamanlarda İsrail askerlerinin tedavisine ve gelecek olana hazırlıklı olmaya odaklanmalıdır" diyen Arbel, kendi rehberliği altındaki kamu sağlığı sisteminin, Hamaslıları tedavi etmeyeceğini duyurdu.

Arbel, konuyla İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) veya İsrail Cezaevi Hizmetlerinin ilgilenmesi gerektiğini, Sağlık Bakanlığı olarak bu kurumlara gereken yardımı yapacaklarını belirterek, bu durumun yerine getirilmesi için Netanyahu'dan acil talimat talebinde bulundu. ​​​​​​​

Yorumlar