İsrail saldırısında rehineler de öldü

İsrail'in Gazze'ye saldırısı esnasında Hamas'ın elinde bulunan 13 İsrailli rehine de hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
İsrail saldırısında rehineler de öldü

İsrail'in Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırıları kendi rehinelerine de zarar verdi. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 13 İsrailli rehine hayatını kaybetti.

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında son 24 saatte 13 esirin öldüğünü duyuruldu. Öldürülenler arasında yabancıların da bulunduğu belirtilirken, uyruklarına dair bilgi paylaşılmadı. İsrail'den de konuya dair açıklama gelmedi.

ÖLEN FİLİSTİNLİLERİN ARASINDA ÇOCUKLAR VAR

UNICEF, "Gazze'den gelen görüntüler korkunç. Kurbanlar arasında çok sayıda çocuk var. 1 milyon kişinin (İsrail'in BM'ye 24 saat vermesine atıf yapılıyor) gideceği güvenli bir yeri yok. Bu kabul edilemez, şiddet derhal son bulmalı." deid.

Associated Press (AP) haber ajansına konuşan Mısırlı yetkili, Gazze sınırına binlerce asker takviyesi yaptıklarını söyledi. Yetkili, Gazze'yle sınırlarının ihlal edilmesini önlemek için "benzeri görülmemiş önlemler" aldıklarını ve İsrail'in bölgeye olası kara saldırısının "ciddi bir hata" olacağını sözlerine ekledi.

HAMAS'TAN İSRAiL'İN EMRİNE CEVAP

Hamas, İsrail'in Gazze'den geniş kapsamlı tahliye emri vermesinin ardından Filistinlilere evlerinde kalmaları çağrısında bulundu.

Filistin medyası, Hamas'ın üst düzey yetkililerinden olan Wael al-Zard'ın, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiğini yazdı.

Gazze'deki sağlık yetkilileri, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in abluka altında tuttuğu Gazze'ye düzenlenen hava saldırılarında 500'ü çocuk, 276'sı kadın toplam 1537 kişinin vefat ettiğini, 6 bin 612 kişinin yaralandığını açıkladı.

İSRAİL'DEN BM'YE 24 SAAT SÜRE

İsrail ordusu, Birleşmiş Milletler'e, Gazze'nin kuzeyindeki 1 milyondan fazla kişinin bölgenin güneyine götürmesi için 24 saat süre verdi. BM ise, İsrail ordusunun Gazze nüfusunu yerinden ayrılmaya zorlamasının çok yıkıcı sonuçları olacağını bildirerek, karardan vazgeçmesini istedi:

"İsrail 1.1 milyon sivilin 24 saat içinde Gazze Vadisi'nin güneyine geçmesini istiyor. Böyle bir tahliye imkansızdır. Çok yıkıcı insani sonuçlara yol açar. BM güçlü bir şekilde İsrail ordusunun bu yönde talimatına karşı çıkıyor. BM olarak; böyle bir emrin geri çekilmesini istiyoruz. Yoksa mevcut trajedi, felakete doğru gidecek."

Yorumlar