İspanya da karantinaya alınıyor

İtalya'dan sonra Avrupa'da koronavirüsten en çok etkilenen ikinci ülke İspanya oldu. Bu nedenle İspanya da İtalya gibi karantinaya alınıyor. Avrupa'da virüsten en çok etkilenen bir diğer ülke ise Fransa oldu.

Google Haberlere Abone ol
İspanya da karantinaya alınıyor

Avrupa'da koronavirüsünden en çok etkilenen ilk üç ülke İtalya, İspanya ve Fransa olmuştu. Bu ülkelerden İtalya'da hayat tamamen durdu, ülke genelinde karantina ilan edildi. Şimdi ise virüsten en çok etkilenen ikinci ülkede karantina kararı alınıyor. İspanya hükümeti ülkede yaygınlığı artıran koronavirüs salgını nedeniyle tüm ülkeyi karantina altına aldı. Karar resmen açıklandı.

El Mundo ve Cadena Ser gazetelerinin haberine göre olağanüstü hal ilan edilen ülkede vatandaşlara sadece işe gitmek, yemek ve ilaç almak ve hastaneye gitmek için evden çıkma izni verilecek. Haberlerde ayrıca, İspanya İçişleri Bakanlığı'nın yerel ve bölgesel güçler de dahil olmak üzere tüm polis gücünü kontrol etmesine karar verildiği bildirildi. İspanyol basınından çıkan haberler, kabine toplantısı sırasında yayınlandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının en hızlı yayıldığı ülkelerden biri olan İspanya'da ölü sayısı 191'e, vaka sayısı ise 5 bin 945'e çıktı. Sağlık Bakanlığından verilen son rakamlara göre, virüsün bulaştığı kişi sayısı, düne göre bin 700'den fazla artarak, 5 bin 945 oldu. Kovid-19 vakalarında ölü sayısı düne nazaran 71 artarak, 191'e yükseldi. 

BULGARİSTAN'DA OLAĞANÜSTÜ HAL

Bulgaristan'da ise şu ana kadar koronavirüsten 2 kişi hayatını kaybetti. Ülke bu kayıplardan sonra olağanüstü hal kararı aldı. Bulgaristan'da toplam 32 vaka bulunuyor. Koşmusu Yunanistan'da ise şu ana kadar 3 kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA GENELİNDE SON DURUM

Dünya genelinde 14 Mart 2020 saat 16.00 itibariyle koronavirüse yakalanan insan sayısı 149 bin 552 olarak kayıtlara geçerken; hayatını kaybeden insan sayısı ise 5 bin 604 olarak belirlendi. Şu ana kadar kurtarılan hasta sayısı ise 73 bin 716 oldu. Virüsün en çok etkilediği Çin'de ölüm sayısı 3 bin 189'a yükselirken, İtalya'da 1266 olarak kayıtlara geçti. 

Yorumlar