İran'daki Azerbaycan Büyükelçiliğine kim, neden saldırdı? İlk görüntüler geldi

İran'ın başkentinde bulunan Azerbaycan Büyükelçiliğinde silahlı saldırı meydana geldi. Saldırıda bir kişi ölürken, saldırgan da yakalandı. Saldırı sonrasında gözler, "Kim, neden" sorularının cevaplarına çevrilirken gelen açıklamalarda saldırının mahiyeti konusunda bilgiler verildi.

Google Haberlere Abone ol
İran'da Azerbaycan Büyükelçiliği'ne saldırı

İran'ın başkenti Tahran'da bulunan Azerbaycan Büyükelçiliği binasında silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıyı gerçekleştiren kişi bir güvenlik memurunu öldürdü, 2 kişiyi de yaraladı. Saldırgan daha sonra yakalandı. Saldırının siyasi mi kişisel mi olduğu konusu ise tartışılırken, İran'dan "kişisel bir saldırı olduğu görülüyor" şeklinde yorum geldi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Tahran'daki büyükelçiliklerine silahlı saldırı düzenlendiğini, güvenlik amirinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İran'daki Azerbaycan Büyükelçiliğine kim, neden saldırdı?
İran'daki Azerbaycan Büyükelçiliğine kim, neden saldırdı?

 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakü saatiyle 08.30 sıralarında Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada, kalaşnikof otomatik silahla ateş açan saldırganın büyükelçiliğin güvenlik amirini katlettiği, 2 güvenlik görevlisini ise yaraladığı belirtildi.

Saldırıyla ilgili araştırmaların sürdüğü, detaylarla ilgili kamuoyuna ek bilgilerin verileceği kaydedildi.

TAHRAN POLİS KOMUTANLIĞI: AZERBAYCAN BÜYÜKELÇİLİĞİ SALDIRGANI YAKALANDI

İran'daki Tahran Polis Komutanı Hüseyin Rahimi, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Tahran Büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenleyen saldırganın yakalandığını söyledi.

Fars Haber Ajansı'na göre, Rahimi, sabah saatlerinde başkent Tahran'da meydana gelen silahlı saldırıyla ilgili bilgi verdi.

Rahimi, "Azerbaycan Büyükelçiliği çalışanlarının elçiliğe girişleri sırasında bir kişi silahlı saldırı düzenledi ve 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin yaralanmasına neden oldu." dedi.

Saldırganın yakalandığını aktaran Rahimi, "Saldırgan 2 küçük çocukla binaya giriyor. İlk belirlemelere göre saldırıyı şahsi ve ailevi sorunlar nedeniyle düzenlediği belirlendi." ifadelerini kullandı.

Rahimi, saldırganın kimliği hakkında ise bilgi vermedi.

TÜRKİYE'DEN KINAMA

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov'la yaptığı görüşmede, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan hain saldırıyı en güçlü şekilde kınadıklarını ve "Can Azerbaycan’ın her daim yanında olduklarını" bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile telefonda görüştü.

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı
Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan hain saldırıyı en güçlü şekilde kınarken "Can Azerbaycan’ın her daim yanında olduklarını" vurguladı.

Çavuşoğlu, saldırıda hayatını kaybeden Büyükelçilik görevlisi için başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da "Can Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan hain saldırıyı lanetliyorum. Şehit kardeşimize Allah’tan rahmet, yakınları ile Azerbaycan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Azerbaycan, hiçbir zaman yalnız değildir." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne düzenlenen silahlı saldırıyı lanetledi ve sorumluların derhal bulunarak adalete teslim edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine Bakü saatiyle 08.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda Büyükelçiliğin güvenlik amiri hayatını kaybetmiş ve 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

AZERBAYCAN BÜYÜKELÇİLİĞİNE SALDIRIDA İLK GÖRÜNTÜLER

Azerbaycan'ın İran'daki büyükelçiliğine saldırıda ilk görüntüler geldi. 

İran'daki Azerbaycan Büyükelçiliğine kim, neden saldırdı? İlk görüntüler geldi
İran'daki Azerbaycan Büyükelçiliğine kim, neden saldırdı? İlk görüntüler geldi

 

İran'daki Azerbaycan Büyükelçiliğine kim, neden saldırdı? İlk görüntüler geldi
İran'daki Azerbaycan Büyükelçiliğine kim, neden saldırdı? İlk görüntüler geldi

 

Yorumlar