İran doğalgaz tasarrufu için ücretsiz dağıtıma başladı

İran yönetimi doğalgaz israfının önüne geçebilmek için ilginç bir yönteme başvurdu. Buna göre doğalgazı belli bir limitten az tüketen ücret ödemeyecek.

Google Haberlere Abone ol
İran'dan doğalgaz tasarrufu için ilginç yöntem

İran ülke genelinde gaz tüketimini azaltmak için ilginç bir yönteme başvuracak. Gaz tüketimindeki israfın önünde geçilmek için belirlenen metreküpün altında kullanım yapan hanelere ücretsiz doğalgaz verilecek.

İran'da gaz tüketimini azaltmak için nüfusun yüzde 32'sine ücretsiz gaz verilecek.

Güney Pars gaz sahasının 11. etabındaki ilk kuyunun sondajında konuşan İran Petrol Bakanı Bijan Zangane, gaz tüketim sınırlarını aşan haneler için için para cezalarının öngörüldüğünü belirtirken, gaz üretiminin çok zor koşullarda sağlandığını, bu nedenle de tüketimin israf edilmemesi gerektiğini vurguladı.

İranlı bakan, nüfusun yaklaşık yüzde 95'ine doğalgaz tedarik edildiğini de dile getirdi.

İran Petrol Bakanı Bijan Zangane'in gazdaki israf vurgusuna yönelik açıklamasının ardından ülkede dikkat çeken bir karara da imza atıldı.

İran hükümetinin kararına göre, 21 Aralık 2020'den itibaren kış aylarında iklime bağlı olarak, 1., 2. ve 3. bölgelerde 200 metreküpten, 4. bölgede 150 metreküpten, 5. bölgede 100 metreküpten az daha az gaz kullanan vatandaşlara ücretsiz gaz verilecek.

Ayrıca 4 Nisan - 6 Kasım tarihleri arasında tüm bölgelerde 45 metreküpün altında gaz kullanan vatandaşlara ücretsiz gaz verilecek.

SURİYELİ MÜLTECİLERE NEFRET KUSTU

 

Yorumlar

diplomasi bütün dünya ile kavga edeceksin ama komşunla daha az kavga edeceksin.biz ne yapıyoruz tam tersini.