İran Davet ve Islah Cemaatinden, Başbakan Yıldırım'a mektub

İran Davet ve Islah Cemaati temsilcileri, Türk milletinin darbe girişimine karşı kazandığı zafer dolayısıyla Başbakan Yıldırım'a hitaben yazdıkları mektubu Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Tekin'e teslim etti

Google Haberlere Abone ol
İran Davet ve Islah Cemaatinden, Başbakan Yıldırım'a mektub
İran Davet ve Islah Cemaati, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Türk halkının gösterdiği direnişi "zafer" olarak niteleyerek Başbakan Binali Yıldırım'a tebrik mektubu gönderdi.

İran'ın önde gelen Ehli Sünnet cemaatlerinden Davet ve Islah'ın temsilcileri, darbe girişiminin püskürtülmesinden duydukları memnuniyeti iletmek üzere Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin'i ziyaret etti.

Görüşmede, Cemaatin Dış İlişkiler Sorumlusu Lokman Sutude, Başbakan Yıldırım'a hitaben yazdıkları tebrik mektubunu Büyükelçi Tekin'e sundu.

Türk halkının demokrasi mücadelesinin örnek niteliğinde olduğu belirtilen mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Türk milletinin darbecilere karşı kazandığı zafer memnuniyet ve ümit verici bir olaydır. Hiç şüphesiz bu değerli kazanım sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'yle sınırlı değildir. Evrensel demokrasi ve sivil değerlerin yükselmesine vesile olduğu gibi diktatörlere karşı olan, demokrasi için mücadele eden milletlere de yeni bir ümit aşılamıştır."

Diğer siyasi partiler ve medyanın da darbeye karşı duruşundan övgüyle söz edilen mektupta, "Biz, İran Davet ve Islah Cemaati, darbecilere karşı ellerindeki tek imkan olan canlarını ortaya koymak suretiyle halkınızın kazandığı tarihi zaferden dolayı sizleri, bu direnişte ön saflarda yer alan parti üyelerinizi, zaferin kazanılmasında etkisi olan medya mensupları ve diğer siyasi partileri, özellikle büyük Türk milletini tebrik ediyoruz." denildi.

Mektubu Başbakan Yıldırım'a iletmek üzere teslim alan Büyükelçi Tekin de dostluğun zor günlerde belli olduğunu, İranlı yetkililerin başarısız darbe girişiminin ardından yaptıkları kınama açıklamalarına bu bakımdan çok değer verdiklerini söyledi.

Yorumlar