Irak-İran sınırındaki deprem

BAĞDAT (AA) - Merkez üssü Irak'ın Halepçe ilçesi olan 7,2 büyüklüğündeki deprem sonucu Irak'ta 7 kişinin hayatını kaybettiği, 425 kişinin yaralandığı bildirildi.Irak Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, "Irak'ın...

Google Haberlere Abone ol
Irak-İran sınırındaki deprem

BAĞDAT (AA) - Merkez üssü Irak'ın Halepçe ilçesi olan 7,2 büyüklüğündeki deprem sonucu Irak'ta 7 kişinin hayatını kaybettiği, 425 kişinin yaralandığı bildirildi.

Irak Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, "Irak'ın çeşitli kentlerinde hissedilen depremde 7 kişi hayatını kaybetti, 425 kişi yaralandı. Özellikle Süleymaniye'de kamu ve özel binalarda büyük hasarlar meydana geldi." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ilçelerdeki can kaybı ve hasara ilişkin ise Kelar'da 2 kişinin öldüğü 100'ünün yaralandığı, Derbendihan'da 4 kişinin öldüğü, 100 kişinin yaralandığı Halepçe'de de 100 kişinin yaralandığı belirtildi.

Süleymaniye merkezinde ise 1 kişinin öldüğü, 50'den fazla kişinin de yaralandığı ifade edilen açıklamada, Hanekin'de 75'ten fazla kişinin yaralandığı bilgisine yer verildi.

Yorumlar