İngiltere'de Filistin'e bisikletli destek

İngiltere'de 200'ü aşkın bisikletli Filistin'e destek için pedal çevirdi.

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'de Filistin'e bisikletli destek

İngiltere'nin başkenti Londra'da, "The Big Ride for Palestine" girişimine destek veren çok sayıda bisikletli, İsrail'in Filistin halkına yönelik insan hakları ihlallerine ve saldırılarına dikkati çekmek için pedal çevirdi.

Filistin Dayanışma Kampanyasının (PSC) düzenlediği "The Big Ride for Palestine" girişimi kapsamında, 200'ün üzerinde bisikletli, 29 Temmuz'da Bristol'dan başlayarak Londra'ya kadar pedal çevirdi.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için yolculukları boyunca bisikletlerine Filistin bayrağı asan bisikletçileri, Londra'daki son durağı Tower Hamlets semtinde çok sayıda kişi karşıladı.

Filistin destekçisi bisikletlileri karşılayanlar arasında yer alan Filistin Yönetimi'nin İngiltere'deki temsilcisi Husam Zamlot, burada yaptığı konuşmada, ülkesine verdikleri destek için katılımcılara teşekkür etti.

Zamlot, "Bizim adalet ve özgürlüğe giden yolumuz kolay değil. Bunu biliyoruz. Sizlerin dayanışması ve desteğiyle, hedefimize ulaşacağımızdan eminiz." dedi.

Husam Zamlot, Filistin halkının yalnız olmadığını gösteren uluslararası dayanışma mesajlarının çok önemli olduğunu söyleyerek, "Özgür Filistin" sloganı attı.

İngiltere'deki aktivistler tarafından kurulan "Big Ride" girişimi, 5 yıldan bu yana Filistin halkına destek için maraton ve bisiklet turu gibi çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Filistin halkıyla dayanışma ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen "The Big Ride for Palestine" girişimi, Filistin'deki çocuklara yönelik projeler için dayanışma sergilemeye ve fon toplamaya odaklanıyor.

 

Söz konusu girişim aracılığıyla, Orta Doğu Çocuk İttifakı (MECA) adlı yardım kuruluşu için bağış toplanıyor.

Yorumlar