İngiltere ile Güney Afrika liderleri buluştu

İngiltere ile Güney Afrika liderleri, sağlık, eğitim ve enerji konularını ele aldı

Google Haberlere Abone ol
İngiltere ile Güney Afrika liderleri buluştu

İngiltere'ye resmi ziyarette bulunan Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa ile İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın görüşmesinde, yenilebilir enerji, sürdürülebilir altyapı, sağlık ve eğitim konuları ele alındı.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamada, Sunak'ın, İngiltere'ye devlet ziyaretinde bulunan Ramaphosa ile ikili görüşme gerçekleştirdiği ve bakanlar düzeyinde de toplantıların yapıldığı bildirildi.

İki liderin, görüşmede ülkeleri arasındaki derin ve tarihi bağlara değindiğine işaret edilen açıklamada, ikili ilişkilerin bir sonraki seviyeye taşınması gerektiği konusunda mutabık oldukları kaydedildi.

Sunak ve Ramaphosa'nın görüşmesinde ticari konuların da ele alındığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"(Liderler) ticaret konusunda, Adil Enerji Geçiş Ortaklığı üzerine inşa edilen yeşil hidrojen ve sürdürülebilir altyapı konusundaki iş birliğini güçlendirmenin yanı sıra ihracatı ve hizmetlere erişimi artırma fırsatlarını ele aldılar. Liderler ayrıca, İngiltere ve Güney Afrika'nın salgınlara hazırlıkları iyileştirmek ve gençlerin geleceğin mesleklerinde becerilerini artırmak için birlikte çalışmasını sağlayacak sağlık ve eğitime ilişkin yeni ikili anlaşmaları da doğruladı."

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, İngiltere'ye yaptığı iki günlük ziyaret kapsamında, dün Kral 3. Charles ile bir araya gelmişti.

 

Yorumlar