İngiliz vatandaşı, çok sevdiği Köyceğiz'de cenaze namazıyla toprağa verildi

Muğla'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 61 yaşındaki İngiliz vatandaşı Stephan Cecil Boulton, vasiyeti üzerine cenaze namazı kılınarak Müslüman geleneklerine göre Köyceğiz ilçesinde Müslümanların yanında toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
İngiliz vatandaşı, çok sevdiği Köyceğiz'de cenaze namazıyla toprağa verildi

Muğla'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 61 yaşındaki İngiliz vatandaşı Stephan Cecil Boulton, vasiyeti üzerine cenaze namazı kılınarak Müslüman geleneklerine göre Köyceğiz ilçesinde Müslümanların yanında toprağa verildi.

10 yıldır Köyceğiz'de yaşayan Boulton'un eşine iki vasiyeti vardı. Öldüğü zaman tüm organlarının bağışlanması, ikincisi ise Hıristiyan olmasına rağmen cenazesinin Müslüman geleneklerine göre gömülmesiydi. Stephan Cecil Boulton'un ilk isteği gerçekleşmedi. Ancak ikinci istediği ve vasiyeti yerine getirildi. Muğla'dan özel hastaneden cenazesi alınan Boulton yaşadığı Köyceğiz ilçesine getirildi. Toparlar Merkez Camii'nde düzenlenen cenaze törenine ilçede yaşayan yerleşik yabancılar ve çok sayıda Türk vatandaşı katıldı. Öğle namazının ardından Boulton cenaze namazını kılındı. Boulton tabutu daha sonra Müslüman vatandaşlar tarafından omuzda Toparlar Mezarlığı'na getirildi. Stephan Cecil Boulton eşi Paula Boulton hem mezarın içerisine hem de mezarın üstüne sepet içerisinde getirdiği kırmızı gülleri döktü. Cenazeye katılan yabancılar ve vatandaşlar dua etti. Paula Boulton, çok üzgün olduğunu ve konuşmak istemediğini söyleyerek, arkadaşının kendisinin yerine konuşmasını istedi.

Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancılar Dayanışma Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu ise gazetecilere yaptığı açıklamada, "Arkadaşımız derneğimizin üyesiydi. Köyceğiz ilçe temsilcimizin eşi. Stephan arkadaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Kendisi Köyceğiz'i çok severdi. Müslümanları da çok severdi. Türkçe eğitim kursları alıyordu son zamanki dönemde. Kendisiyle yöre halkın arasındaki ilişkileri çok yüksekti. Geçen hafta bizim pazarımıza gelmişti. Pazar alışverişini yaptı. Müslüman adetlerine göre gömülmek istedi. Biz de buna çok sevindik. Şimdi arkadaşlarımızla birlikte derneğimizle son görevimize yapmak üzere buradayız. Kendisini Müslüman adet, gelenek ve göreneklerine göre defnedeceğiz. Ailesine sağlık, sıhhat ve uzun ömürler diliyoruz. Büyük sabır gerektiriyor. Arkadaşımız bütün organlarını da bağışlamıştı. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyoruz." dedi.

İngiliz vatandaşı emekli hava astsubayı olan Stephan Cecil Boulton eşiyle birlikte 10 yıl önce tatil için Muğla'nın Köyceğiz ilçesine tatile geldi. Köyceğiz'e hayran kalan çift buraya yerleşme kararı aldı. Boulton haftada bir gün Türkçe öğrenmek için eşiyle birlikte kurs alıyordu. Aynı zamanda Türk Vatandaşı olmak için müracaatta bulunan Boulton, 5 yıl önce beyin kanseri olduğu ortaya çıktı. Son 5 yıl içerisinde iki ameliyat geçiren Boulton geçtiğimiz hafta rahatsızlanarak Muğla’da özel bir hastaneye kaldırıldı. 5 gün hastanede kalan Boulton burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kalp yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Eşi Paula Boulton kocasının yüzü dâhil tüm organlarını bağışlama kararı aldı. Organ bekleyen hastalar bulundu. Ancak hasta ve hasta yakınlarını Stephan Cecil Boulton’un beyin kanserinden yaşamını yitirmesinden dolayı organları kabul etmediler. Boulton'un sadece korneaları bağışlandı. CİHAN

Yorumlar