İncirlik üssünde IŞİD alarmı

IŞİD'e yönelik hava saldırıları düzenleyen koalisyon uçaklarının bulunduğu Adana'daki İncirlik üssünde IŞİD saldırısı tehlikesine karşı alarm düzeyi en üst seviyeye çıkarıldı

Google Haberlere Abone ol
İncirlik üssünde IŞİD alarmı

IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonun merkez üssü konumundaki İncirlik'te, alarm düzeyi "Charlie" noktasından en üst alarm seviyesi olan "Delta"ya çıkarıldı. Alarmın IŞİD'in üsse yönelik bir saldırı hazırlığında olduğuna dair alınan istihbarat üzerine verildiği belirtiliyor. 

Alarm seviyesi, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesinden kaynaklanırken, güvenlik önlemleri yeni alarm düzeyine uygun biçimde ayarlandı.

İddiaya göre Cuma günü İncirlik Hava Üssü'nde çalışan Türk personele 24 saat izin verilmesi de alınan bir istihbarat bilgisinden kaynaklandı.

İncirlik'te, Türk savaş uçaklarının yanı sıra ABD, İngiltere, Almanya, Katar ve Suudi Arabistan'a ait uçaklar bulunuyor.

Bunların çoğu savaş uçağı ve IŞİD'e karşı yapılan operasyonlara katılıyor, diğerleri ise keşif-gözetleme uçağı ve tanker uçak olarak görev yapıyor. Böylece, tel örgü çevresi 25 kilometre olan İncirlk Üssü'nde 24 saat en üst derecede güvenlik önlemlerine geçilmiş oldu.

Yorumlar