İmar Barışı reklamında kim oynuyor?

İmar Barışı reklam filminde oynayan oyuncular bir kez daha merak konusu olurken; imar barışı ile deprem mevuatına aykırı yapılan binalar konusunun birbirine karıştırılarak algı çalışmaları yürütüldüğü ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İmar Barışı reklamında kim oynuyor?

İmar Barışı reklamında kim oynuyor sorular son günlerde deprem üzerinden hükümeti eleştirmeye çalışan bazı muhalif kesimin, "İmar barışının sanki deprem mevzuatına aykırı yapıları affetmektir" şeklinde bir algı çalışması yürütmesiyle gündem oldu.

İmar barışıyla Türkiye'de imar planlarında arsa statüsü olmayan tarla, bağ bahçe üzerine kurulan binaların resmi olarak kayıt altına alınmıştı. Oysa kamuoyunda yaratılmak istenen algıyla, imar affıyla sanki deprem mevzuatın aykırı, depreme dayanıksız evlere af çıkarılmış gibi bir algı oluşturulmak isteniyor. 

Türkiye genelinde binlerce insan kendi tarlasına, arsasına yaptığı evlerinin yıkılmasından kurtulmuştu. İmar barışı, deprem yasalarına aykırı yapılmış bir binayı veya toplu konutu kapsamıyordu. Sadece kendi arsasında, tarlasında imar planı olmamasına rağmen inşaat yapan vatandaşları kapsıyordu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan imar barışı en son 2019 yılında hayata geçirilmişti. 

İmar Barışı reklamında ise Hasan Kaçan başta olmak üzere birçok sanatçı yer almıştı.

"İmar Barışı" ile birçok vatandaş, ruhsatı olmayan evinin yıkılması endişesiyle yaşıyordu.

HASAN KAÇAN KİMDİR?

Hasan Kaçan 10 Aralık 1957 tarihinde Kayseri'de dünyaya geldi.

Karikatürist, oyuncu ve aynı zamanda yapımcı olan Hasan Kaçan, daha sonra çok küçük yaşta ailesiyle Kayseri’den İstanbul’a geldi.

Babası Ali Kaçan, annesi Hava Solmaz Kaçan'dır. Ortaokul yıllarında Oğuz Aral’la karşılaşmasıyla hayatı farklı bir yöne girdi. O dönemdeki mizah anlayışını 15 yıl boyunca Gırgır dergisinde sergileyen Kaçan, gelişiminde Aral’ın rolünü her fırsatta vurguladı. Gırgır’dan sonra yine dergi ve gazetelerde karikatürler çizen Kaçan, televizyon ve sinemada da kendini gösterdi.

1995'te Kanal 7'de kendi adını taşıyan Hasan Kaçan Folk Show programını sundu.

Gırgır'da çizdiği bant karikatürleri Eşşek Herif ve Cork en sevilen[kime göre?] bant karikatürler arasına girdi.[kaynak belirtilmeli] Ayrıca 90'lı yıllarda köşe yazarlığı da yaptı. Ekmek Teknesi dizisine senaristlik yaptı ve dizide Heredot Cevdet tiplemesini canlandırdı. Ayrıca Eşref Saati dizisinde de Kaptan Küstü karakterini canlandırdı. A.R.O.G filminde de yer almıştır.

Keskin Ustura adlı bir mizah dergisi çıkardı. 5-10 Temmuz 2008'de, temsili Nasreddin Hoca görevini yaptı. Ayrıca; Pana Film'in 4 Ağustos 2011 tarihinde hisselerini satmasına kadar yapımcı ortaklarından olmuştur. Kaçan, TRT 1'de yayımlanan Halil İbrahim Sofrası adlı dizide Berber Ali rolünü canlandırdı. Leyla ile Mecnun dizisinin 14 Mayıs 2012 ve 7 Ocak 2013 tarihlerinde yayımlanan bölümlerinde konuk oyuncu olarak yer aldı. Daha sonra TRT 1'de Gönül Hırsızı adlı dizide emekli kaptan pilot Nadir rolünü canlandırdı. 2019 yılında Zaman Matinesi programını yaptı. 2020'de Tövbeler Olsun adlı komedi dizisinin yapımcı/senaristi oldu. 2022'de Hasan Kaçan ile Çizgi Atölyesi programını gerçekleştirdi.

Yorumlar