İmamoğlu, İyi Partilileri satın alıyor iddiası

İyi Parti'den bir milletvekilinin daha istifa etmesi sonrasında gözler siyaset dünyasında yaşanacak hareketliliğe çevrildi. Öte yandan, İyi Partili bazı isimler, istifa edenlerin İmamoğlu tarafından satın alındığını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu, İyi Partilileri satın alıyor iddiası

İyi Parti'de üst üste yaşanan istifalardan sonra gözler CHP'ye çevrildi. Daha önce ittifak ortağı Deva Partisi'nin üyelerin gizli görüşmelerle transfer ederek tepkileri üzerine çeken CHP'li yöneticilerin şimdi de İyi Parti'yi parçalamaya yönelik girişimlerde bulunduğu ileri sürülüyor. Son istifaların da bu şekilde gerçekleştiği ileri sürülüyor.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun partisinden istifa etmesinin ardından, İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan'ın yaptığı bir yorum, siyasi gündemi hareketlendirdi. 7 Aralık 2023 tarihinde, Yanıkömeroğlu'nun yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapılmaması üzerine partisinden istifa ettiği açıklandı. Bu gelişmeye Ankara milletvekili Arslan, bir haber sitesinin sosyal medya paylaşımına "İmamoğlu satın aldı" şeklinde yorumda bulundu. Arslan, ilerleyen saatlerde bu yorumunu sildi.

AYŞE SİBEL YANIKÖMEROĞLU'NUN İSTİFASI

İYİ Parti'nin Kurucular Kurulu Üyesi olan Yanıkömeroğlu, istifa kararını sosyal medya hesabından duyurdu. Yanıkömeroğlu, "Kurucular Kurulu üyesi olduğum İYİ Parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Kuruluş amaç ve ilkelerimizden bir süredir uzaklaşmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarıma devam edeceğim." ifadelerini kullanarak, partiden ayrılma gerekçesini açıkladı.

YÜKSEL ARSLAN'IN DİKKAT ÇEKEN YORUMU

Arslan, Yanıkömeroğlu'nun istifasını konu alan bir haberin sosyal medya paylaşımına yaptığı yorumla gündeme geldi. İstifayı duyuran haberin altına "İmamoğlu satın aldı" yorumunu ekleyen Arslan, bu ifadeyi kısa süre sonra kaldırdı. Bu yorum, siyasi çevrelerde ve sosyal medyada çeşitli tartışmalara yol açtı.

SİYASİ ARENADA YANKILANAN YORUM

Yanıkömeroğlu'nun istifası ve Arslan'ın bu yorumu, İYİ Parti içindeki mevcut durumu ve parti içi dinamikleri ön plana çıkardı. Partiden ayrılan Yanıkömeroğlu'nun gelecekteki siyasi adımları ve Arslan'ın bu iddialı yorumunun ardındaki düşünceler, siyaset takipçileri tarafından merak konusu oldu.

 

Yorumlar