İlk baharda karın güzelliği: Yeşil beyazla buluştu

İlk bahar mevsiminin yarısı geride kaldığı halde ülkenin bazı noktalarına hala kar yağıyor. Bugün iki farklı şehirde kar yağdı. Trabzon ve Manisa'da Nisan karı vatandaşların şaşkın bakışları arasında her tarafı beyaza bürüdü.

Google Haberlere Abone ol
İlk baharda karın güzelliği: Yeşil beyazla buluştu

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İlk baharın yarısı geride kaldığı halde havalar yer yer hala kış şartlarının izin taşıyor. Bugün iki farklı şehirde bazı bölgeler beyaza büründü. Trabzon ve Manisa'da yağan kar vatandaşları şaşırttı. 

Manisa’nın Demirci ilçesinde yüksek kesimlere kar yağdı. Demirci ilçe merkezinde sağanak yağmur yağışı etkili olurken, yüksek kesimlerde kar yağışı ve tipi etkili oluyor. 11Demirci-Simav karayolu 1470 rakımlı Akçakertik mevkinde sağanak yağmur yağışı ardından kar yağışı başladı. Tipi şeklindeki kar yağışıyla birlikte sis nedeniyle de trafikte görüş mesafesi zaman zaman 50 metrenin altına düştü.

Kar yağışını duyan bazı vatandaşlar fotoğraf çekmek için Akçakertik mevkisine çıktı. Yağışın Demirci-Sındırgı Karayolu Türkmen Tepe ve Asitepe mevkilerinde de zaman zaman devam ettiği bildirildi.

Demirci Belediyesi ilçe merkezinde muhtemel kar yağışı ve buzlanmaya karşı ekiplerini hazır bekletiyor. Yetkililer Simav istikametine gidecek sürücüleri yoğun sis nedeniyle dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.

TRABZON'DA DA KAR YAĞDI

Hava sıcaklıkların 10 dereceye yakın düşüşü ile birlikte Trabzon'un tüm ilçelerinin yüksek mahallelerde kar yağışına neden oldu.

Gece geç saatlerinde başlayan kar yağışı ile birlikte yüksek mahallelerde yaşayan vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken Nisan ayında etkili olan kar yağışının hava sıcaklıkları nedeniyle normal olduğu ifade edildi.

Hava sıcaklıkların Trabzon'un yüksek kesimlerinde gündüz  2 dereceye gece -4 dereceye kadar düşeceği ifade edilirken olumsuz hava koşullarının Çarşamba gününe kadar süreceği kaydedildi.

Şehir merkezlerinde ise hava sıcaklıkların en düşük 8 derece en yüksek 21 derece olacağı ve hafif sağanak yağış ile devam edeceği açıklandı.

KÜTAHYA'DA KAR YAĞIŞI

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Domaniç-İnegöl karayolunun Kocayayla mevkisinde buzlanma nedeniyle yolda kayan araçlar, zaman zaman ulaşımda aksamalara yol açtı. Kar kalınlığı bölgede yaklaşık 10 santimetreye ulaştı.

Kara hazırlıksız yakalanan çok sayıda sürücü, yoldan geri dönmek zorunda kaldı. Karayolları ekipleri, tuzlama ve kar küreme çalışmaları yaparken, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları, yakın takip, hatalı sollama ve yüksek hız yapmamaları konusunda uyarıyor.

ULUDAĞ'DA 25 SANTİMETRE KAR

Türkiye'nin en önemli kayak ve kış turizm merkezlerinden Uludağ'da uzun bir aradan sonra kar yağışı etkili oluyor.

Bursa Meteoroloji Müdürlüğüne göre, akşam saatlerine doğru başlayan kar yağışının pazartesi gününe kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor.

Kar yağışıyla, yoğun sisin de etkisini gösterdiği ve görüş mesafesinin yer yer 200 metrenin altına düştüğü Uludağ'da hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 5, en yüksek ise sıfırın altında 2 derece olduğu bildirildi.

Öte yandan, sezonun kapandığı oteller bölgesindeki kar kalınlığı 25 santimetre olarak ölçüldü.

METEOROLOJİ UYARDI, BAŞKA BÖLGELERE DE KAR YAĞACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, Batı Karadeniz, Marmara'nın güneydoğusu, iç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında karyağışı beklendiği uyarısı yapıldı.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, bu akşam ve yarın sabah saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu, Düzce'nin yüksekleri), Marmara'nın güneydoğusu (Bilecik, Bursa'nın güneyi, Sakarya'nın güney ilçeleri), iç Ege (Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya), Göller Yöresi (Isparta, Burdur'un yüksekleri), İç Anadolu'nun kuzeybatısında (Eskişehir, Çankırı, Konya'nın batı ilçeleri, Ankara'nın kuzey ve batı çevreleri) yağışların orta şiddette kar yağışı şeklinde olmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

TAM FIRTINA UYARISI

Açıklamada, rüzgarın, bu gece saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden tam fırtına (70-100 kilometre/saat), Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun batısı ve batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-80 kilometre/saat) şeklinde eseceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Ulaşımda aksamalar, soba ve baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

ZİRAİ DON UYARISI

Açıklamada, bu gece ve yarın sabah saatlerinde kar yağışı ile Marmara'nın güneydoğusu, iç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif zirai don olayı beklendiği kaydedildi.

Pazar gece, pazartesi ve salı günleri ise sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, iç Ege, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Göller Yöresi ve İç Anadolu'nun kuzey ve batısı için de orta şiddette zirai don olayı uyarısı yapıldı.

Açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai üreticiler olmak üzere dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Fotoğraflar: AA / Karadenizdesonnokta.com.tr

Yorumlar