iki ülke daha camilerle ilgili yeni karar aldı

Koronavirüs ile mücadele kapsamında camilerde cemaatle namaz kılma uygulamasına son veren Türkiye'den sonra Katar ve Cezayir de benzer bir karar aldı.

Google Haberlere Abone ol
iki ülke daha camilerle ilgili yeni karar aldı

Koronavirüs ile mücadele eden İslam ülkelerinde cemaatle namaz kılma konusunda önemli kararlar alındı. İlk olarak Türkiye'de alınan Cuma namazı ve vakit namazlarının cemaatle kılınmaması kararının benzeri Katar ve Cezayir'de de alındı.

Katar Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19'un yayılmasını önleme tedbirleri kapsamında bugünden itibaren camilerin ve mescitlerin kapatılmasına, cuma namazı dahil cemaatle namaza ara verilmesine karar verildiği belirtildi.

Cezayir de camilerin kapatılması kararını aldı.

DÜNYADA SON DURUM

Dünya genelinde şu ana kadar 183 bin 257 kişide koronavirüs tespiti yapıldı. Bu vakaların 7 bin 177'si hayatını kaybederken; 79 bin 905'i ise kurtarıldı. En çok ölüm vakasının yaşandığı Çin'de ölü sayısı 3 bin 226 kişi ölürken; İtalya'da ise 2 bin 158 kişi hayatını kaybetti. İran'da 853, İspanya'da 342, Fransa'da 148 kişi şu ana kadar hayatını kaybetti.

Yorumlar

Hüseýin tumar Üzgüniz