İki çocuğunu kaybettiği hastalık, üçüncü çocuğunda da çıktı

Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Göztepe köyünde yaşayan Belge ailesi, Akdeniz anemisi hastalığı nedeniyle çocuklarını bir bir kaybediyor.

Google Haberlere Abone ol
İki çocuğunu kaybettiği hastalık, üçüncü çocuğunda da çıktı

Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Göztepe köyünde yaşayan Belge ailesi, Akdeniz anemisi hastalığı nedeniyle çocuklarını bir bir kaybediyor. Şimdiye kadar aynı hastalıktan 2 çocuğunu kaybeden Belge ailesi, şimdilerde çaresizlik içinde aynı hastalıktan yaşam mücadelesi veren çocukları için uzanacak yardım eli bekliyor.

Mutki ilçesine bağlı Göztepe köyünde yaşayan 10 nüfuslu Belge ailesinin en büyük ikinci çocuğu olan Hasan Belge, henüz 3 aylıkken Akdeniz anemisine yakalanması nedeniyle13 yıldır ölüm kalım mücadelesi veriyor. Küçük Hasan’ın tek kurtuluş yolu ise uygun ilik bulunmasından geçiyor. Çünkü uygun ilik bulunmazsa küçük Hasan’ın kaderi de daha önce kendisi gibi aynı hastalığa yakalanıp hayatını kaybeden iki kardeşinden farklı olmayacak.

Her 15 günde bir kan takviyesi yapılması gereken, aksi halde vücudu şişen, kasları ve kemiklerinde hastalıktan kaynaklı ağrıları artan 13 yaşındaki Hasan Belge'nin hayata tutunabilmesinin tek yolu, uygun ilik ve bulunması ve tedavi edilmesinden geçiyor. Ancak baba Mehmet Salih Belge’nin gerek işsiz olması, gerekse ekonomik durumu bunu imkansız kılıyor. Kendisi yaklaşık 20 yıldır epilepsi hastası olan, iki çocuğunu da Akdeniz Anemisi hastalığı nedeniyle kaybeden baba Mehmet Salih Belge, şimdi ise yine aynı hastalıktan dolayı yaşam mücadelesi veren Hasan’ın yaşama tutunabilmesi için uzanacak yardım elini bekliyor.

“MADDİ İMKANSIZLIKLARDAN DOLAYI TEDAVİ AKSATILIYOR”

Küçük Hasan için uygun ilik bulunana kadar her 15 günde bir, üniversite hastanesinde kan takviyesi yapılması gerektiğini, ancak maddi imkansızlıklardan dolayı ancak ayda bir tedaviye götürebildiğini belirten baba M. Salih Belge, çocuğunun her geçen gün gözlerinin önünde eridiğini belirterek yardım istedi. Hastalığın çok riskli olduğunu, aynı hastalıktan dolayı daha öncesinde biri 2, diğeri 3 yaşlarında iki çocuğunu kaybettiğini hatırlatan baba Belge, “Şimdi yine aynı hastalıkla oğlum Hasan mücadele ediyor. Henüz 3 aylıkken bu hastalığa yakalandı. Ben de zaten yaklaşık 20 yıldır epilepsi hastasıyım. 10 nüfuslu bir ailem var ve geçimimi köylülerin yaptığı yardımlarla sağlıyorum. Her şey bir yana oğlum Hasan’ın hastalığı bir yana. Oğlum Hasan 13 yıldır bu amansız hastalıkla mücadele ediyor. Bu nedenle her geçen gün eriyor. Maddi imkansızlıklardan dolayı elden de bir şey gelmiyor. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız." diye konuştu.

İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan 2- 3 ayda bir cüzi miktarda yardım aldığını ancak aldığı yardımın evini geçindirmeye yetmediğini belirten Belge, uygun ilik bulunmaması durumunda doktorların söylediklerine göre oğlu Hasan’ın en fazla 20 yaşına kadar yaşayabileceğine dikkat çekti.

Akdeniz anemisiyle 13 yıldır mücadele eden küçük Hasan Belge de kendisine yardım eli uzanması çağrısında bulunarak “Ben de artık iyileşip arkadaşlarım gibi koşup oynamak ve okuluma devam etmek istiyorum.” dedi. Hastalığı ve tedavi süreci nedeniyle sürekli okulunu aksatmak zorunda kalan ortaokul 6. sınıf öğrencisi Hasan Belge, hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi. CİHAN

Yorumlar