İçişleri Bakanı Soylu: (1)

"Tarihi bir dönemden geçiyoruz. Her haber geldiğinde içimiz parçalanıyor ama bilmenizi istiyorum ki bu PKK tarihinin en büyük yenilgisiyle karşı karşıyadır" - "Mardin-Diyarbakır yolunu aylardan beri kontrol ediyoruz ve bu sabah o bir patlayıcı koymasınlar, sivil araçlara zarar gelmesin diye evlatlarımız, sürekli orada devriye geziyorlar, mayın taraması yapıyorlar. Bizim terörle mücadeledeki en büyük zorluklarımızdan bir tanesi bu karayollarında köprülerin altında bulunan menfezlerdir. O menfezlerde arama yaparken maalesef mayına basarak iki evladımız şehit oldu"

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanı Soylu: (1)

TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tarihi bir dönemden geçiyoruz. Her haber geldiğinde içimiz parçalanıyor ama bilmenizi istiyorum ki bu PKK tarihinin en büyük yenilgisiyle karşı karşıyadır." dedi.

Soylu, Trabzon'da bir restoranda organize edilen, "Gençlik Buluşması" programında yaptığı konuşmada, terörle mücadeleye değinerek, "Evlatlarımız kıyasıya bir mücadele ediyorlar. Şu anda dağlardalar. Gabar Dağı’ndan Cudi Dağı’na kadar, Mardin kırsallarından Lice kırsallarına kadar her yerde ama her yerde terörle mücadeleyi aslan gibi yapıyorlar." ifadesini kullandı.

Bu sabah üzücü bir haber aldıklarını belirten Soylu, şöyle devam etti:

"Mardin-Diyarbakır yolunu aylardan beri kontrol ediyoruz ve bu sabah o bir patlayıcı koymasınlar, sivil araçlara zarar gelmesin diye evlatlarımız, sürekli orada devriye geziyorlar, mayın taraması yapıyorlar. Bizim terörle mücadeledeki en büyük zorluklarımızdan bir tanesi bu karayollarında köprülerin altında bulunan menfezlerdir. O menfezlerde arama yaparken maalesef mayına basarak iki evladımız şehit oldu. Allah rahmet eylesin, mekanlarını cennet eylesin. Büyük mücadeleyi hep beraber gerçekleştiriyoruz. Geçen hafta yani pazartesinden pazartesine kadar 60 teröristi etkisiz hale getiren ve bunları terör yaptıkları için cezalandıran Lice’de, öbür tarafta Şırnak Uludere’de ve ülkemin Güneydoğu'sunun ve doğusunun her tarafında bunu sağlayan birbirine inanmış, güvenmiş jandarması, askeri, polisi, korucusuyla arkadaşlarımız kahramanca mücadele veriyorlar."

Dün akşam Samsun’da şehit aileleri ile birlikte olduklarını anlatan Soylu, "Onlara da anlattım. Tarihi bir dönemden geçiyoruz. Her haber geldiğinde içimiz parçalanıyor ama bilmenizi istiyorum ki bu PKK tarihinin en büyük yenilgisiyle karşı karşıyadır. Cumhurbaşkanımızın talimatı da Başbakanımızın talimatında olduğu gibi bu topraklardan silinecektir, kararımız budur." diye konuştu.

Süleyman Soylu, "Önemli bir dönemin altına hep birlikte imza atacağız." diyerek, şunları söyledi:

"Bugün PKK ile hareket edenlere bir cevap vermek durumundayız. Bugün FETÖ ile birlikte hareket edenlere bir cevap vermek durumundayız. Bugün ayağa kalkmış ve Türkiye'nin bu değişiminden ürken, bizim ülkemizin dışında olan güçlere büyük bir cevap vermek durumundayız. Bunu hep beraber sağlayalım, hep beraber gerçekleştirelim. Hem bu millete hem bağımsızlığa hem zenginliğe hem de hedeflerimize ulaşmada tam yol ileri gidelim hep beraber. Bizi tuzağa çekmek istediler, biz sandıkla bunun içinden çıktık. Biz Gezi olaylarıyla tuzağa çekmek istediler. 2014 mahalli seçimlerinden çıktık, 6-7 Ekim olaylarıyla tuzağa çekmek istediler ardından gerçekleştirdiğimiz 2015 seçimleriyle 1 Kasım'da bu işin içerisinden çıktık. Buradan çıkmanın en önemli gücü sandığın gücü ve milletin gücüdür. Bunu beraber sağlayalım.

16 Nisan’da bu oyunu bozmaya yeni bir tarih yazmaya ve Türkiye'nin hedefleriyle buluşabileceği yeni bir anayasa değişikliği için ve bu ülkede gençlerimizin yarın daha emin bir Türkiye’de yaşayabilmek için attıkları adımlarda daha güçlü, daha kuvvetli, kudretli ve geleceği yakalayabilmeleri için sandıkları patlatmaya 16 Nisan’da hazır mısınız? 16 Nisan’da öyle bir gür ses ortaya koyun ki şu Karadeniz bir dalgalansın, öyle bir gür ses ortaya koyun ki mazlumlar ve mağdurlar o ortaya koyduğunuz sesten güç bulsunlar, kuvvet bulsunlar. Öyle bir gür ses ortaya koyun ki bize hasım olanların takatları kesilsin, sinsinler, korksunlar ve ürksünler. Öyle bir ses ortaya koyun ki Anadolum şenlensin ve neşelensin. 16 Nisan'da bu oyunu bozmaya ve sandıkları patlatmaya hazır mısınız? Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet, kararımız evet."

(Sürecek)

Yorumlar