İç Güvenlik Bakanlığı 20. yılını kutluyor

ABD'de 11 Eylül saldırılarının ardından kurulan İç Güvenlik Bakanlığı 20. yılını kutluyor

Google Haberlere Abone ol
İç Güvenlik Bakanlığı 20. yılını kutluyor

ABD Başkanı Joe Biden, 11 Eylül 2001'de düzenlenen terör saldırılarının ardından kurulan İç Güvenlik Bakanlığının 20 yıldır terörle mücadele başta olmak üzere doğal afetler, siber güvenlik gibi birçok tehditle başa çıktığını söyledi.

Biden, başkent Washington'da, 1 Mart 2003'te kurulan ABD İç Güvenlik Bakanlığının 20. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuştu.

İç Güvenlik Bakanlığının 11 Eylül 2001 "trajedisinin" ardından oluşturulduğuna işaret eden Biden, Bakanlığın yurt içi ve küresel terör saldırılarını engellediğini belirtti.

Biden, Bakanlığın, seçimler, doğal afetler ve siber güvenlik gibi alanlardaki çalışmalarına da dikkati çekerek, Bakanlık kurulduğundan bu yana dünyanın her zamankinden birbirine daha bağlı olduğunu ve daha karmaşık bir hale geldiğini ayrıca yeni tehditlerin ortaya çıktığını söyledi.

Bu kapsamda teknolojideki gelişmelere işaret eden Biden, "Ancak sizin sayenizde Amerika daha güvenli ve daha güçlü, tehditlere karşı daha hazırlıklı." ifadesini kullandı.

Biden, Amerikan halkının güvenliğini korumanın önemli bir sorumluluk olduğunu belirterek, bakanlık görevlilerine çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti.

ABD'de 11 Eylül saldırılarının ardından 2002'de yürürlüğe giren İç Güvenlik Yasası kapsamında oluşturulan ve 2003'te faaliyete geçen İç Güvenlik Bakanlığı, ülkenin halihazırda en büyük bakanlıklarından birini oluşturuyor. Bakanlığın yetkileri arasında terörle mücadele, sınır güvenliği, göçmen meselesi, siber güvenlik ve afet yönetimi gibi konular yer alıyor.

 

Yorumlar