İbrahim Kalın'dan Newsweek'e sert tepki

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye ile ilgili makale yayınlayan Newsweek dergisine sert sözlerle tepki gösterdi. İbrahim Kalın, "Türkiye hakkında en kötü yazılardan biri" yorumunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İbrahim Kalın'dan Newsweek'e sert tepki

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD menşeli yayın organı Newsweek dergisinde yayınlanan Türkiye yazına "en kötü yazılardan biri"  yorumunda bulundu.

İbrahim Kalın, sosyal medya hesabında, Newsweek'de yayınlanan, "PKK ve FETÖ terör örgütleri propagandasının, gerçekler ve ideolojik paranoya olarak analiz edilerek sunulduğu" makalenin, Türkiye hakkında en kötü yazılardan biri olduğu paylaşımını yaptı.    

İbrahim Kalın, paylaşımında "24 Haziran seçimleri geçtiğine göre Newsweek şimdi de Türkiye'de yeni bir darbe girişimi çağrısı mı yapıyor?" ifadesini kullandı.

One of the worst pieces on Turkey by @Newsweek
PKK and Gulenist/FETO propaganda presented as facts and ideological paranoia as analysis.
Now the June 24 elections are over, is Newsweek calling for another coup attempt in Turkey? https://t.co/tfYPKA2JJk

— Ibrahim Kalin (@ikalin1) 4 Ağustos 2018

ABD'li Newsweek'ten Türkiye hakkında küstah analiz

Batı medyası Türkiye hakkında yaptığı kara propaganda ve çirkin iftiralarla dolu algılarını sürdürüyor. ABD'nin haftalık haber dergisi Newsweek, Türkiye ile Kürtler arasında bir çatışma varmış gibi bir algı oluşturmaya çalışan dergi çirkin ifadelerle Türkiye'ye ve Başkan Erdoğan'a saldırmaya çalışıyor.

"TÜRK ASKERİ SURİYE'YE GİRDİ"
Türk askerinin Suriye'ye girmesinden rahatsız olunduğunu dile getiren dergide, Türk bayraklarıyla bölgede yürütülen faaliyetlerin bölge halkını evninden, yerinden yurdundan ettiği ifadeleri yer aldı.

Türk askerinin terörden arındırdığı Afrin'de özellikle sivil halın duyduğu memnuniyet ve şükran her geçen gün artarken, Newsweek'te yer alan bu makale, nasıl bir algı oluşturmaya çalışıldığını gözler önüne serdi.

PAPAZIN TUTUKLANMASI
Jonathan ve Albert Watchel'in kaleme aldığı yazıda dile getirilen bir diğer durum Papaz Brunson'un tutuklanması durumu oldu. Türkiye'nin haklı nedenlerle tutuklandığı Brunson'un durumundan şikayetçi olunan makalede, Brunson'un teröristlerle gerçekleştirdiği misyonerlik faaliyetlerine değinildi.

S-400 VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER
Dergide yer alan haberin en dikkat çekici bölümü de S-400 ve Türkiye'nin uluslararası ilişkileri bölümü oldu. Türkiye'nin NATO üyesi olarak hem F-35'leri almasını hem de S-400'leri almasından duyduğu rahatsızlık dile getirilirken, Başkan Erdoğan'ın yeni dönemde uluslararası ilişki ve ticarette Rusya, Çin, Hindistan, Güney Afrika ve Brezilya' ile daha yakınlaşılacağını açıklamasını hedef aldı.

Yorumlar

Ihsan türkiyenin abd de elçilşeri yokmu uyuyorlarmı ilk monlar karşı çıkmalı
ihsan sayın kalın sana gelene kadar abd de elçiler yokmu onlar tekzip etselerya