Husilerin roket saldırısında çok sayıda ölü var

Yemen'deki BAE destekli güçler: Husilerin roket saldırısında asker ve siviller öldü

Google Haberlere Abone ol
Husilerin roket saldırısında çok sayıda ölü var

Yemen'deki Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi (GGK), Lahic kentinde Husilerin düzenlediği roket saldırısında 4 askerin ve aralarında çocukların da olduğu sivillerin öldüğünü bildirdi.

GGK'ya bağlı Güney Silahlı Kuvvetlerinden yapılan yazılı açıklamada Husilerin, Lahic kentinin kuzeyindeki Kereş bölgesinde sivillere karşı yeni bir suç işlediği belirtildi.

Açıklamada, Husilerin düzenlediği roket saldırısında 4 askerin ve sayı verilmeksizin aralarında çocukların da bulunduğu sivillerin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca GGK'ya bağlı güçlerin, saldırılara karşılık Husilere ait mevzilere yoğun topçu saldırısı düzenlediği, Husi saflarında can ve mal zayiatı meydana geldiği ifade edildi.

Husilerden konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, 2 Nisan'da Yemen hükümeti ve Husilerin hava, kara ve deniz operasyonlarını 2 ay boyunca durdurmayı kabul ettiğini duyurmuş, ateşkes daha sonra iki defa uzatılmıştı. Taraflar arasında 6 ay süren ateşkes 2 Ekim'de yerel saatle 19.00'da sona ermişti.

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yorumlar