Hulusi Akar: ABD ataşesine sorduk, YPG hala orada?

Terör örgütü PKK/YPG'nin ABD ile varılan mutabakata rağmen hala bölgede olduğunu söyleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD askeri ataşesinin çağrılarak durumla ilgili izahat istendiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Hulusi Akar: ABD ataşesine sorduk, YPG hala orada?

Milli Savunma Bakanlığı, Hulusi Akar'ın basın mensuplarıyla görüştüğünü açıkladı. 

Basın mensuplarıyla bir araya Milli Savunma Bakanı Akar, sohbet arasında gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. Terör örgütü YPG/PKK'nın mutabakata rağmen Barış Pınarı Harekatı alanından çekilmediğini söyleyen Bakan Akar, ABD askeri ataşesini Genelkurmay'a davet edip bu durumu sorduklarını ve izahat istediklerini söyledi.

Türkiye'nin kimsenin toprağında gözü olmadığını vurgulayan Akar, "Derdimiz terörün Suriye'nin kuzeyinde yuvalanmaması. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Böyle bir şey aklımızdan geçmez. Terör örgütlerinin varlığı, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve siyasi bütünlüğüne de karşı hareket. Türkiye'nin gayretlerinden Suriyeli kardeşlerimiz de faydalanacak. Epey mesafe aldık, tehdidi bertaraf ettik. Fakat bu mücadele bitmez. Bitmeyeceğinin farkındayız. Bu nedenle bugüne kadar ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

ABD ATAŞESİNİ ÇAĞIRDIK

Terör örgütü YPG/PKK'nın hala Barış Pınarı Harekatı alanında olduğunu kaydeden Hulusi Akar, ABD'nin terör örgütünü bölgeden çıkarttığını iddia ettiğini söyledi. Durum üzerine ABD askeri ataşesinin çağrıldığını söyleyen Akar, Ataşeye, "Yazınız bu, hepsi çıktı dediniz. Şimdi şehitler var burada. 17 Ekim'de imzaladığınız mutabakat da ortada. Dolayısıyla bunun izahı nedir?" diye sorulduğunu söyledi. 

Yorumlar