HÜDA PAR: AK Parti MHP'leşirse Kürt oyları alamaz

Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu, AK Parti'nin MHP politikalarını izlemeye başlaması halinde Kürt seçmenden oy alamayacağını savundu.

Google Haberlere Abone ol
HÜDA PAR: AK Parti MHP'leşirse Kürt oyları alamaz

HÜDA - PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, AK Parti'nin MHP politikalarına yakın söylemlerinin Kürtleri rahatsız ettiğini ileri sürerek, "bu nedenle cumhur ittifakının yüzde 50+1'i geçmesinin mümkün olmadığını" savundu. 

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi"nin yüzde 51.4 "evet" oyuyla kabul edildiği halk oylamasına giden süreçte parti olarak "evet" diyeceklerini açıklayan Yapıcıoğlu, geçtiğimiz günlerde görüştüğü bir Kürt esnafın, AKP’li bir milletvekiline, “Ben hakkımı da verdiğim oyu da helal etmiyorum” dediğini aktardı.

KRT'den Çağlar Cilara’ya konuşan Yapıcıoğlu, Kürtlerin önemli bir kısmının korkularından sesini çıkaramadığını ve suskun olduklarını, kendi görüşlerini söylemeye cesaret edemediklerini söyledi.

Kürtlerin AK Parti’nin söyleminden memnun olmadığını dile getiren Yapıcıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Hükümet MHP söylemine kayarsa yüzde 50+1 hayal olur çünkü o söylemin birleştirici bir tarafı olmaz. Ciddi bir Kürt oyu var onları kaybederlerse yüzde 50+1’i bulmaları mümkün değil.”

Yorumlar

ahmet bu adam devamlı saçmalamaya başladı ulen dangalak sende akp ile ittifak yapsana