HSYK, 271 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi

TMK10. maddesi ile görevli özel yetkili mahkemeler ve savcılıkların kaldırılmasının ardından HSYK'dan beklenen adli yargı kararnamesi yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
HSYK, 271 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi

TMK10. maddesi ile görevli özel yetkili mahkemeler ve savcılıkların kaldırılmasının ardından HSYK'dan beklenen adli yargı kararnamesi yayınlandı. Kararnameye göre 271 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

TMK 10. maddesi ile görevli mahkemelerle özel yetkili mahkeme ve savcılıkları kapatan 6526 sayılı yasa kapsamında, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun resmi internet sitesinde yeni adli yargı kararnamesi yayınlandı. Kararnamede 271 hakim ve savcının görev yerleri değiştirildi. 6526 yasa, Ergenekon davasından müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlger Başbuğ'un tahliyesine de gerekçe olmuştu.

6526 sayılı yasada kapatılan mahkemeler ile savcılıklara, ellerindeki dosyaları teslim etmeleri için 15 gün süre verilmişti. Süre 21 Mart 2014 günü sona erdi. Kararnameye göre 21 Mart 2014 tarihinde Ergenekon davasının gerekçeli kararının yazım işleminin tamamlandığını açıklayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin isimleri de yer alıyor. Yazımı tamamlansa da gerekçeli kararın redaktesini yapacaklarını açıklayan mahkemenin başkanı Hasan Hüseyin Özese Sakarya'ya, üye hakimler Hüsnü Çalmuk Kocaeli'ye ve Sedat Sami Haşıloğlu ise Trabzon'a hakim olarak atandı.

İzmir Askeri Casusluk Davası'nın iddianamesini hazırlayan Zafer Kılınç Eskişehir'e, Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde üye hakimlik yapan Ali Efendi Peksak ise Kocaeli'ne tayin edildi.

Şike ve Odatv Davası'na bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci ise Bakırköy hakimi olarak görevlendirildi. CİHAN

Yorumlar