Hollanda'nın Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesi

- CHP Grup Başkan Vekili Özel: - "Sosyal demokratlığın, sosyal eşitliğe inanmanın, solculuğun gözü kör olsun, en katı rakibimizi dahi konuşturmazlarsa, sustururlarsa, fikrini söyletmezlerse, Cumhuriyet Halk Partisi olarak onun da karşısında dururuz"

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'nın Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesi

MALATYA (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesine ilişkin, "Sosyal demokratlığın, sosyal eşitliğe inanmanın, solculuğun gözü kör olsun, en katı rakibimizi dahi konuşturmazlarsa, sustururlarsa, fikrini söyletmezlerse, Cumhuriyet Halk Partisi olarak onun da karşısında dururuz." dedi.

Özel, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde partisince düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının Hollanda'ya inmesine Hollandalı yetkililerin izin vermediğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiçbir zaman Almanya'nın Türk bakana salon vermeyince "aferin" demeyeceğini vurgulayan Özel, "Bunlar sanıyorlar ki Hollanda uçağı indirmeyince Cumhuriyet Halk Partisi memnun olacak, olmayız. Sosyal demokratlığın, sosyal eşitliğe inanmanın, solculuğun gözü kör olsun, en katı rakibimizi dahi konuşturmazlarsa, sustururlarsa, fikrini söyletmezlerse Cumhuriyet Halk Partisi olarak onun da karşısında dururuz. Çünkü biz fikir özgürlüğünden, eşitlikten yanayız." diye konuştu.

Türkiye'de referandum sürecinde "Hayır" diyenlerin de engellemelerle karşılaştıklarını savunan Özel, "Nasıl buradaki her sansüre, her yasağa karşı çıkıyorsak, Almanya ve Hollanda’dakine de aynı şekilde karşı çıkıyoruz. Yaşasın fikir özgürlüğü, yaşasın özgürlükler." ifadesini kullandı.

- "Bu memleket meselesi"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'da da 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasına ilişkin kampanyalarını sürdürdüklerini belirtti.

Bu halk oylamasını parti meselesi olarak görmediklerini anlatan Ağbaba, "Sizlerin de bunu parti meselesi olarak görmediğini biliyorum. Gittiğimiz herkese bunu söyleyeceğiz. Bu, Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil. Bu memleket meselesi. Bu tek adamlık da kime verilirse verilsin karşıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar