Hırsızlara öyle bir not yazdı ki...

Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde, sahibi 5 yıl önce ölen ev hırsızlar tarafından talan edildi.

Google Haberlere Abone ol
Hırsızlara öyle bir not yazdı ki...

Evde başta eskilere ait ederi bulunan bakır eşyalar olmak üzere nakit edecek ne varsa çalındı. Boduroğlu Mahallesi Muhtarı İsmail Kireşçi, gömü bulma umuduyla kazı dahi oluşturan hırsızlardan usanıp, çareyi üstünde ismi ve telefon numarasının da olduğu "Sayın hırsızlar, gece yorulmak edip, eziyet çekmeyin! Beni arayın gelip, kapıyı açayım. Ne isterseniz bir defada alın. Her gece eziyet çekmeyin" yazılı notu evin kapısına yapıştırmakta buldu.

Ayşe Ünlü, 85 yaşında yaşlılığa bağlı solunum yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Yalnız yaşayan Ünlü'nün ölümünü arkasından Boduroğlu Mahallesi'ndeki tek katlı bağımsız evi yakınlarına miras şekilde kaldı. Boduroğlu Mahallesi Muhtarı İsmail Kireşçi, eşinin babaannesi bulunan Ünlü'nün evini içerde eşyaları olması nedeni ile kilitledi. Ancak, beş yıldır anlamsız duran ev buna karşın hırsızlar yönünden adeta talan edildi. Eve 9 kere hırsız girdi. Pek çoğu bakır ve eskilere ait ederi bulunan eşya çalındı. Bununla da yetinmeyen hırsızlar, gömü bulma umuduyla evdeki ocağın içerisinde kazı dahi yaptı. İçeri girebilmek için kapı ve pencereleri zorlayan hırsızlar, evin pek çok aşırı yerine de ziyan verdi.

Eve pek çok aşırı kere hırsız girmesi nedeni ile ne yapacağını şaşıran Muhtar Kireşçi, çareyi hırsızlara not yazmakta buldu. Kireşçi, üstünde ismi ve telefon numarasının da olduğu "Sayın hırsızlar, gece yorulmak edip, eziyet çekmeyin! Beni arayın gelip, kapıyı açayım. Ne isterseniz bir defada alın. Her gece eziyet çekmeyin" yazılı bir not yapıştırdı. Notu görenler evvela şaşırken sonra, tebessüm etmekten kendini alamadı.

Hırsızlardan bundan böyle usandığını belirten Muhtar Kireşçi, "Eve hırsız girmesinden korkuyoruz. Kortuğumuz nokta, hırsızlar eve girebilmek için yüksek bir yere çıkmak durumunda kalması. Düşüp, bir yerlerine ziyan gelebileceğinden endişeliyiz. Yoksa zaten bundan böyle evde çalınacak bir şey kalmadı. Olanı da daha evvela çaldılar zaten. Artık, yıllara tanıklık etmiş bulunan bu eve daha çok ziyan verilmemesi için hırsızlara not yazıp, böyle bir deva aradım" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar