Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi'nden AA'ya ziyaret

- Büyükelçi Rahul Kulshreshth, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi'nden AA'ya ziyaret

ANKARA (AA) - Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Rahul Kulshreshth, Anadolu Ajansını (AA) ziyaret etti.

Büyükelçi Kulshreshth'i, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk'le birlikte ağırladı.

Mutanoğlu, AA'nın uluslararası yapılanması ve işleyişi hakkında Kulshreshth'e bilgi verdi.

AA’nın görevinin haberleri doğru ve tarafsız vermek olduğunu belirten Mutanoğlu, bu amaçla birçok bölgede etkin faaliyet gösterdiğini kaydetti. Mutanoğlu, AA'nın bir bölgeye muhabir gönderirken iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkilerin iyi yönde ilerleyişini gözeterek haber yapmayı amaçladığını vurguladı.

Hindistan'ın önemine vurgu yapan Mutanoğlu, AA'nın hem Hindistan'da, hem de Asya-Pasifik bölgesindeki muhabir ve ofis ağını her geçen gün güçlendirdiğini dile getirdi.

Mutanoğlu, Türkiye'nin, birçok sıcak bölgeye yakın bir merkez olduğunu hatırlatarak, Büyükelçi Kulshreshth'e Hindistan'dan Türkiye'ye daha fazla muhabir gönderilmesi durumunda, gereken desteği vereceklerini söyledi.

Büyükelçi Kulshreshth de AA'nın internet sitesini düzenli takip ettiğini belirterek, portalın çok kapsamlı olduğunu ve profesyonelce hazırlandığını kaydetti.

Dünya medyasının Batı tarafından yönlendirildiğine dikkati çeken Kulshreshth, AA'nın Asya-Pasifik bölgesi başta olmak üzere Ortadoğu ve Afrika'daki varlığının çok değerli olduğunu belirtti.

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi, ülkesinde her yıl düzenlenen ve savunmadan bilime kadar birçok alanda 100'ün üzerinde dersi kapsayan gazetecilik kurslarına Türk gazetecileri davet etti.

Görüşmede ayrıca AA ile Hindistan haber ajansı PTI arasındaki işbirliği imkanları ele alındı.

Yorumlar