Hindistan'da Nihang savaşçıları polise kılıçla saldırdı, elini kopardı

Hindistan'da Nihang savaşçıları olarak bilinen geleneksel hayat tarzını benimseyen grup, çarşı yerinde polisin uyarıları üzerine kılıçla saldırdı. Saldırıda bir polis memurunun eli koptu.

Google Haberlere Abone ol
Nihang savaşçıları polise kılıçlarla saldırdı

Koronavirüs ile mücadele eden bir başka ülke olan Hindistan'da polise büyük görev düşüyor. Kuralları dinlemeyen birbirinden farklı gruplar ve inanç mensupları güvenlik güçlerine zor anlar yaşatıyor. Sih inancına mensup "ölümsüzler" olarak adlandırılan Nihang savaşçıları da bu kural tanımaz gruplardan birisi olarak biliniyor. Son olarak polisin Covid-19 salgını nedeniyle uyardığı bir grup Nihang savaşçısı polise ellerindeki kılıçlarla karşılık verdi. Bir polis memurunun eli saldırı esnasında koptu.

İddiaya göre, ülkenin kuzeybatısındaki Pencap eyaletinin Patiala bölgesinde Hindistan polisine saldıran 11 Nihang savaşçısı dün gözaltına alındı. Olay, Nihang savaşçılarının sebze pazarına girmesine izin verilmemesiyle başladı. Sokağa çıkma yasağından dolayı izin belgesi soran yetkililere itiraz eden Nihang savaşçıları, bölgedeki polisin dikkatini çekti. 

Polisin müdahalesi üzerine geleneksel silahlarını çıkaran Nihang savaşçıları, bir polis memurunun elini kılıçla koparırken, pek çok kişiyi de yaraladı. Daha sonra düzenlenen operasyonda 11 Nihang savaşçısı gözaltına alındı. Silah, uyuşturucu ve nakit para ele geçirildiği de açıklandı. 50 yaşındaki polis memuru Harjeet Singh’in eli 7 buçuk saat süren operasyonla birlikte başarılı bir şekilde tekrar yerine kondu.

Hindistan’da “ölümsüzler” olarak da bilinen Nihang savaşçıları, Sih inancına sahip. Sihizm konusunda çalışmaları bulunan akademisyen Balkar Singh, News18’e verdiği demeçte, Nihang savaşçılarının kendi guruları dışındaki herhangi bir otoriteyi dinlemek istemediklerini ifade etti.

Yorumlar