Hindistan 21 gün kendini dünyaya kapatıyor

Hindistan Başbakanı Narendra Modi Çarşamba gece yarısından itibaren ülke çapında 21 günlük bir karantina hal ilan etti.

Google Haberlere Abone ol
Hindistan 21 gün kendini dünyaya kapatıyor

Hindistan'ın 36 eyalet ve bölgesinin tamamı, koronavirüsün yayılımıyla mücadele etmek için karantina altına alınacak.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi: "Haberlerde koronavirüs pandemisinden kaynaklanan dünya çapındaki durumları gördünüz. Ayrıca en güçlü ulusların bu pandemi karşısında nasıl çaresiz hale geldiğini gördünüz. Koronavirüs tüm bu çabalara hızla yayılıyor. Koronavirüsle mücadele için tek seçenek evlerinizde kalmaktır. Koronavirüsten korunmanın başka bir yolu yok. Yayılmayı durdurmak ve enfeksiyon döngüsünü kırmamız gerekiyor."

Vatandaşlarının ev kalmasını isteyen Hindistan Başbakanı Narendra Modi, "Sizden olduğunuz yerde kalmanızı istiyorum. Mevcut durum göz önüne alındığında, 21 gün boyunca uygulanacak sokağa çıkmamanız gerekiyor. Yani önümüzdeki 21 gün bizim için çok önemli" diye konuştu.

Hindistan'da tüm dükkanlar, ticari kuruluşlar, fabrikalar, atölyeler, ofisler, pazarlar ve ibadet yerleri kapatılacaktır. Eyaletler arası otobüsler ve metrolar askıya alınacak. Bu dönemde inşaat faaliyeti de durdurulacak.

Hindistan'da Su, Elektrik, Sağlık Hizmetleri, İtfaiye hizmetleri, marketler ve Belediye hizmetleri gibi temel hizmetler ise devam edecek

Yorumlar