Henüz kurulmayan Partiye İlçe Başkanı aday adayı oldu

Ortaca ve Dalaman’da, MHP'de yaşanan istifaların ardından başlayan siyasi hareketlilik, henüz kurulmayan partiye İlçe Başkanlığı adaylığı açıklaması getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Henüz kurulmayan Partiye İlçe Başkanı aday adayı oldu

Meral Akşener’in kuracağı siyasi parti içerisinde siyasi hayatlarına devam etmek isteyen MHP üyelerinin Köyceğiz ve Ortaca’da toplu istifa etmelerinin ardından bölgenin siyasi arenasında yeni figürler ortaya çıktı.

Köyceğiz İlçesinde MHP eski ilçe Başkanı Keramettin Tülerli ve arkadaşlarından oluşan 100 kişilik gurubun istifa açıklaması yaptıkları toplantıya Köyceğiz’in siyasi figürlerinden işadamı Orhan Koroğlu’nun katılması dikkat çekti.

MHP üyesi olmayan, Köyceğiz’de Doğru Yol Partisi’nden Belediye Başkanlığı yapan, son yerel seçimlerde ise AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olan işadamı Orhan Koroğlu, MHP’den istifa eden siyasilerle birlikte fotoğraf karesine ön sıralardan girdi.

Diğer taraftan ise Ortaca’da MHP eski ilçe Başkanı Sadık Gün ve arkadaşlarından oluşan 100 kişilik bir gurubun partilerinden istifa ederek, Meral Akşener’in liderliğindeki yeni oluşuma destek vereceklerini açıklamalarının ardından işadamı Nurettin Fatih Dağdelen de henüz yasal olarak kurulmayan Akşener, liderliğinde kurulması gündemde olan yeni partinin Ortaca İlçe Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

Dağdelen konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada; “Hem Türkiye siyasetinde, hem de bölgemiz siyasetinde değişim artık kaçınılmaz bir mecburiyettir. Yeni bir heyecan ile yola çıkacak yeni kadrolarıyla, Türkiye’nin ve bölgemizin daha ileri gitmesi için hepimize sorumluluklar düşüyor. Daha önce herhangi bir siyasi oluşum içinde yer almamış bir kişi olarak, Türkiye’yi ileriye götüreceğine inandığım, Sayın Meral Akşener başkanlığında kurulacak olan partide görev almaya karar verdim. Genel Merkezin ve partililerin de teveccühü ile partinin teşkilat olarak kuruluşunun ardından oluşacak olan Ortaca İlçe Teşkilatında Başkanlığa da aday adayıyım” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar