HDP'den kayyum kararı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP'li belediye başkanlarının gözaltına alınması ve yerlerine kayyum görevlendirilmesi nedeniyle Meclis çalışmalarına üç gün boyunca katılmayacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
HDP'den kayyum kararı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) grup toplantısında konuşan eş genel başkanı Sezai Temelli, HDP'li belediye başkanlarının gözlatına alınması ve yerlerine kayyum atanması nedeniyle Meclis çalışmalarına katılmayacaklarını söyledi.

Bütün milletvekillerini yüzleşmeye davet edeceklerini belirten Temelli, "HDP sıralarında biz olmasak da orada halkın iradesini göreceğiz. orada kayyumlara karşı, savaşa karşı yükselen iradeyi göreceksiniz. Bizler Diyarbakır'da olacağız. Orada Selçuk Mızraklı olacağız, Ahmet Türk olacağız. Hep beraber bu halkın iradesine sahip çıkacağız" dedi.

"SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Kayyumların belediye binalarında kendilerini tutsak etmesi gerektiğini söyleyen Temelli, Diyarbakır'da halkla beraber sokaklarda olacaklarını kaydetti. Temelli sözlerini şu şekilde tamamladı: "Sizi uyarıyoruz, hangi partiden olursanız olun bu halkların temsilcileriniz. Öncelikle halkların iradesine sahip çıkacaksınız. Bunu yapmadığınız sürece ne halkın temsilcisi ne de milletvekili olabilirsiniz. Üç gün boyunca Meclis çalış çalışmalarına katılmayacağız. O kayyumlar belediye binalarında kendilerini tutsak etsinler; biz halkımızla birlikte sokaklarda olacağız. Bütün milletvekillerini yüzleşmeye davet edeceğiz. HDP sıralarında biz olmasak da orada halkın iradesini göreceğiz. orada kayyumlara karşı, savaşa karşı yükselen iradeyi göreceksiniz. Bizler Diyarbakır'da olacağız. Orada Selçuk Mızraklı olacağız, Ahmet Türk olacağız. Hep beraber bu halkın iradesine sahip çıkacağız. Barış talep eden partililerimiz gözaltına alınıyor. Şanlıurfa'da 56 kişi tutuklandı, 30 kişi tutuklandı. Basın açıklamaları yasak. Bu kolluk güçleri tarafından engelleniyor. Valilik ve kaymakamlıkların kararıymış. Açık Anayasa ihlalinin olduğu bir yerde sessizce bir yerde oturamazsınız."

Yorumlar