HDP'den “anayasa değişikliği“ seferberliği

HDP, anayasa değişikliği teklifinin Genel Kurul görüşmelerine ilişkin yarın HDP Grup Yönetimini, 9 Ocak Pazartesi kapalı grubunu, 10 Ocak Salı günü ise MYK'yı toplayarak yol haritasını belirleyecek

Google Haberlere Abone ol
HDP'den “anayasa değişikliği“ seferberliği

HDP, AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifinin Genel Kurul görüşmelerine ilişkin yarın HDP Grup Yönetimini, 9 Ocak Pazartesi HDP kapalı grubunu, 10 Ocak Salı günü ise MYK'yı toplayarak yol haritasını belirleyecek.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, HDP, Genel Kurul görüşmelerine 9 Ocak Pazartesi günü başlanması beklenen anayasa değişikliği teklifine karşı tepkisini, Mecliste de sürdürecek.

HDP'nin TBMM Anayasa Komisyonu üyeleri, komisyon toplantısında olduğu gibi Genel Kurul görüşmelerinde de ön saflarda yer alarak, partinin anayasa teklifine ilişkin itirazlarını ifade edecek.

HDP Yönetimi, anayasa teklifinin Genel Kurul görüşmelerine ilişkin yol haritasını ise yapacağı toplantılarla belirleyecek. Bu kapsamda, yarın yapılacak olan HDP Grup Yönetim toplantısında yapılan tartışmalar, 9 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan kapalı grup toplantısında milletvekilleriyle yeniden ele alınacak. 10 Ocak Salı günü toplanacak MYK'nın ardından ise partinin anayasa teklifi görüşmelerinde belirleyeceği yol haritası şekillenecek.

HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBMM Anayasa Komisyonunda teklifin içeriğiyle ilgili komisyon üyesi milletvekillerinin sözlerini söylediğini, Genel Kurul görüşmelerinde de bu konuşmaların yeniden yapılacağını bildirdi.

- "İlkesel yaklaşımımız çok açıktır"

Bilgen, konunun kendileri açısından iki önemli boyutu olduğunu ve bunların, OHAL koşullarında referanduma gitme ihtimalinin artması ve tutuklu milletvekillerinin Genel Kurul çalışmasına katılamamasının görmezden gelinerek sürecin işletilmesi olduğunu belirtti. Bilgen, bu iki boyutunda kabul edilemez olduğuna dikkati çekerek, "İlkesel yaklaşımımız çok açıktır. Buradan daha baskıcı bir rejime doğru evrilme çıkacağı için parti tabanımıza ve halkımıza denk bir tutum içerisinde olacağız." dedi.

Bilgen, gizli oylama sırasında milletvekillerinin iradesi üzerinde bir baskı kurulmaması gerektiğine işaret ederek, oturumu yönetecek Meclis Başkanvekillerinin gerekli özeni göstermesini istedi.

Yorumlar