HDP: İttifak dışında tutulmamız demokrasi ayıbıdır

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin kurduğu ittifakta HDP'nin yer almasını "demokrasi ayıbıdır" sözleriyle eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
HDP: İttifak dışında tutulmamız demokrasi ayıbıdır

HDP, eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkan adaylığı için YSK başvuruda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pervin Buldan, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin kurduğu ittifakta HDP'nin yer almamasını "Türkiye'nin demokrasisi açısından büyük bir "ayıp" sözleriyle eleştirdi.

Her iki ittifakın da bir sağ ittifakı olduğunu ileri süren Buldan, "Diğer partiler sağ tarafta birleştiler, şu anda Türkiye'nin geleceği olan sol taraf, sol muhalefet HDP'dir." ifadesini kullandı.

İttifakların daha demokratik şekilde yapılması gerektiğini kaydeden Buldan, "HDP, bunların dışında tutuldu ama biz halkımıza, Türkiye halklarına, kadınlara, gençlere güveniyoruz ve HDP'yi baraj altında bırakmaya çalışan partiler, 24 Haziran akşamı bu utançla yüz yüze kalacaklar." iddiasını dile getirdi.

Buldan, bir başka soru üzerine, adaylığı kesinleştikten sonra Demirtaş'ın serbest kalması için gerekli süreci işleteceklerini söyledi.

CHP'den HDP'ye ittifak cevabı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Partinin (DP) kurduğu Millet İttifakı'nın protokolü Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim ederken gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "Bu ittifak, polemikleri artırmak üzere oluşturulmuş değil tam tersine mümkün olan en geniş uzlaşmayı sağlamak niyetiyle atılmış adımdır." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

hasan kürtlerede türklerede ihanet eden hdp ye bak senin türkiyede işin ne git kandile