ALS hastası eşini terk etti, üstüne bir de nafaka alıyor

Haksız yere alınan nafaka ile ilgili tartışmaların sürdüğü bir dönemde mahkemeden herkesin vicdanını sızlatan bir karar geldi. Mahkeme, ALS hastası eşini terk eden kadına nafaka bağlanmasına hükmetti. Karar, sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
ALS hastası eşini terk etti, üstüne bir de nafaka alıyor

Konya'da Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına yakalanarak yatağa mahkum olan eşini, çocuklarını alarak terk eden kadına Aile Mahkemesi nafaka ödenmesine karar verdi.

35 yaşındaki Mustafa Şeker, 1 yıl önce sol bacağında güç kaybı şikayetiyle gittiği hastanede yapılan kontrollerde, kas hareketinin kontrolünden sorumlu sinir hücrelerinin hasarından kaynaklanan nadir bir nörolojik rahatsızlık olarak bilinen ALS hastalığına yakalandığını öğrendi.

Hemen tedaviye başlanırken çok hızlı ilerleyen hastalık genç adamı 7 ayda yatağa mahkum etti.

9 yıl önce evlenerek 8 ve 5 yaşlarında iki kız çocuğu bulunan eşi H.Ş. de çocuklarını alarak bakıma muhtaç haldeki hasta adamı terk etti.

Moral olarak iyice zayıflayan, sadece gözlerini hareket ettirerek bilgisayar programı sayesinde iletişim kurabilen Mustafa Şeker'in bakımını anne ve babası üstlenirken karşılıklı boşanma davası açıldı.

Hastalığı nedeniyle bin 100 TL malulen emekli maaşı alan adamdan boşanmak isteyen eşi, çocukları ve kendisi için aylık 3 bin lira nafaka talebinde bulundu.

Davanın görüldüğü Konya 4. Aile Mahkemesi ise kadına 150 TL çocuklara da 100'er TL nafaka verilmesine karar verdi.

Yorumlar