Haşim Kılıç: Benim samimi düşüncelerim, altında bir şey aramayın

Anayasa Mahkemesi(AYM) Başkanı Haşim Kılıç, ''Benim bu söylediklerim herhangi bir amaca, düşünceye karşı cevap olarak algılamayın.

Google Haberlere Abone ol
Haşim Kılıç: Benim samimi düşüncelerim, altında bir şey aramayın

Anayasa Mahkemesi(AYM) Başkanı Haşim Kılıç, ''Benim bu söylediklerim herhangi bir amaca, düşünceye karşı cevap olarak algılamayın. Benim samimi düşüncelerim. Ülkemizin gerçekleri, sorunları konusundaki tespitlerim bunlar. Onun için bunun altında bir şey aramayın.'' dedi.

Haşim Kılıç, AYM'nin Kuruluş Yıldönümü Töreni'nde konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kılıç, konuşmasıdaki, 'aynı adalet gömleğiyle çıkma' sözünün 'cübbenizi çıkarın siyasete girin' sözüne cevap olup olmadığına yönelik soru üzerine, ''Hayır arkadaşlar. Benim bu söylediklerim herhangi bir amaca düşünceye karşı cevap olarak algılamayın. Benim samimi düşüncelerim. Ülkemizin gerçeklerini, sorunları konusundaki tespitlerim bunlar. Onun için bunun altında bir şey aramayın.'' diye konuştu.

Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamasına açılmasıyla ilgili kararın çıkıp çıkmadığına yönelik soruya,
''Onu bilmiyorum. Arkadaşlarımız inceliyorlar. En küçük bilgi sahibi değilim.'' diye cevap verdi.

Twitter başvurusunun öne alınmasıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Kılıç, ''Değerli arkadaşlar, bizim şuanda yaptığımız uygulamada, aynen AİHM olduğu gibi kırmızı, yeşil, sarı, beyaz şeritli şekilde kategorizeleştirilmiş davalar var. Özellikle yaşam hakkı, tutukluluk işkence hürriyetin engellenmesi gibi konular kırmızı şerit içinde olan önemli davalardır. Bunların önceliği vardır. Arkasından sıralınıp gidiyor. Şu acil bu acil şüphesizki mahkeme bu konuda takdir sahibidir. Bu takdirini inceleyerek olaylara bakarak değerlendirip olayların hangi şeride gireceğini tespit ediyor. Ona göre de uygulamaya geçiyor.'' ifadelerini kaullandı.

''BEN ŞUANDA ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANIYIM''

Kılıç, ''Cumhurbaşkanlığına aday olacakmısınız?'' sorusu üzerine şöyle konuştu: ''Bunu birkaç kez tekrarladım, bir kaç kez de cevapladım. Ben şuanda Anayasa Mahkemesi başkanıyım. Bu görevimi sürdürüyorum. Bunun dışında dışarıda olandan bitenden ne haberimiz var, ne bir yönlendirmemiz, ne de bu konuda bir bilgimiz var. Yazarlarımız çizerlerimiz basın mensupları bu konuda çeşitli görüşler söylüyor benim şahsımı itibarsızlaştırma hakaret ve buna benzer şeyler yapmadıkları sürece tabiki bu yorumları yapabilir. En tabii haklarıdır. Ama bunda benim bir bağlantım yok. Altını çizerek ifade ediyoum.'' CİHAN

Yorumlar