Haseke'de Nevruz Kutlamasına İntihar Saldırısı, En Az 20 Ölü

Suriye'nin Haseke kentinde, PYD ve bazı Kürt grupların kontrolü altındaki bölgede Nevruz kutlamaları sırasında iki ayrı intihar saldırısı düzenlendi; en az 20 ölü, onlarca yaralı var.

Google Haberlere Abone ol
Haseke'de Nevruz Kutlamasına İntihar Saldırısı, En Az 20 Ölü

Suriye'de Haseke kentinde, PYD kontrolü altındaki alanda Nevruz kutlamaları esnasında intihar saldırısı düzenlendi. Al Jazeera ve Reuters en az 20 ölü ve onlarca yaralı bulunduğu bilgisini geçti.

2 AYRI SALDIRI YAPILDI

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin izahatsına göre, iki ayrı intihar saldırısı bombalı araçlarla düzenlendi. Nevruz kutlamaları yapıldığı sırada düzenlenen saldırılarda en 20 şahıs hayatını kaybetti, fazla fazla sayıda yaralı var.

KUTLAMALAR İPTAL EDİLDİ

Saldırılardan ilki, PYD'nin kontrolü altındaki El Müftü semtinde, başka hücum ise PYD dışındaki Kürt grupların kontrolü altındaki Salihiyye Mahallesi'nde gerçekleşti. Saldırıların peşinden Kürt gruplar, bütün Nevruz kutlamalarını iptal etti.

IŞİD İLE KÜRT GRUPLAR SÜREKLİ BU BÖLGEDE ÇATIŞIYOR

Ülkenin kuzeydoğusundaki şehirde Ekim ayında da PYD'ye bağlı silahlı güçlerin amaç alındığı iki ayrı intihar saldırısında en az 30 şahıs hayatını kaybetmişti.

Haseke, IŞİD ile Kürt gruplar içinde çatışmaların yaşandığı bölgelerden biri.

YEMEN'DE CAMİYE SALDIRI, 55 ÖLÜ ! GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar