Halk oylamasının ardından

- TÜRKPA Temsilcisi Amiraslanov: - "Halk oylamasına katılım aktif, seçim ise adaletli ve objektif oldu"

Google Haberlere Abone ol
Halk oylamasının ardından

TBMM (AA) - Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Temsilcisi, Azerbaycan Milletvekili Ahliman Amiraslanov, Türkiye'deki halk oylamasına aktif bir katılım gözlemlediklerini, seçimin ise adaletli ve objektif olduğunu bildirdi.

Amiraslanov, TÜRKPA Uluslararası Gözlem Misyonu üyeleri Azerbaycan Milletvekili Ağalar Valiyev, Kazakistan Senatosu Milletvekili Manap Kubenov ve Kazakistan Meclisi Milletvekili Bekbolat Tileukhan ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Referandum öncesinde ilk olarak Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ile görüştüklerini anımsatan Amiraslanov, ülke içinde 55 milyon, ülke dışında ise 3 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu bilgisini aldıklarını aktardı. Amiraslanov, YSK'dan aldıkları bilgiye göre, Türkiye'nin referanduma kesinlikle hazır olduğunu gözlemlediklerini ifade etti.

Halk oylamasında, sandık başlarında TÜRKPA Gözlem Misyonu kapsamında bulunduklarını hatırlatan Amiraslanov, seçime ilginin yoğun ve katılımın son derece aktif olduğunu gördüklerini söyledi. Amiraslanov, başka ülkelerde, hatta Avrupa ülkelerinde bile seçimde böylesine bir aktifliği hiçbir zaman görmediklerini belirtti.

Seçim sisteminin son derece şeffaf ve objektif olduğunu dile getiren Amiraslanov, "Neticede, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayanlar, bu değişikliklere 'Evet' dediler." değerlendirmesinde bulundu.

Seçim sırasında kanun dışı bir duruma rastlamadıklarını, adaletli ve objektif bir seçimin gerçekleştirildiğini aktaran Amiraslanov, "Alınan neticeler gerçek ve objektif neticelerdi." dedi.

Amiraslanov, seçim sonuçlarının Türkiye için hayırlı olması dileğinde bulundu.

Yorumlar