Hafter'in silah depoları tek tek vuruluyor

Libya'da Hafter'e ait silah ve mühimmat depoları son bir hafta içinde yerle bir edildi. Birçok noktada Hafter'e ait mühimmat depoları vuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Hafter'in silah depoları tek tek vuruluyor

Libya'daki darbeci general Hafter'e darbe üstüne darbe indiriliyor. Son bir hafta içinde Hafter'e ait çok sayıda mühimmat ve silah deposu havaya uçuruldu.

Son olarak meşru Libya Ordusu, gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin bulunduğu Vatiyye Hava Üssü'ndeki silah depolarına yönelik hava harekatı düzenledi. 

Libya Ordusu'nun yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu basın biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, hava kuvvetleri, başkentin batısındaki Hafter milislerinin kontrolündeki Vatiyye Hava Üssü'ne düzenlediği hava harekatında silah depolarını hedef aldı. Hava saldırısı nedeniyle üste patlamaların devam ettiği bildirildi. 

Vatiyye Üssü'ndeki sığınağın da hedef alındığı belirtilen harekatta, silahlı araçların etkisiz hale getirildiği ve iki milisin öldürüldüğü, beşinin de yaralandığı bildirildi. 

Ayrıca açıklamada, Libya Ordusu'nun başkentin güneyindeki Hallatat mevkisinde Hafter milislerini ağır top atışıyla vurduğu paylaşıldı.

Öte yandan, Libya'nın güney kesimlerindeki bölgelerde etkili olan aşiretler ve silahlı gruplar da yavaş yavaş Hafter'i terk etmeye başladı. 

Son olarak Murzuq Askeri Konseyi, UMH'ye destek verdiğini ve Güney Libya'lı olan bütün insanların Hafter'den ayrılmasını istedi.

Yorumlar