Hafter güçleri Türk gemisine baskın düzenledi

Libya'daki Hafter'e bağlı güçler Akdeniz'de Türk yük gemisine baskın düzenledi. Baskın anına ait görüntüler ise medyayla paylaşıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hafter güçleri Türk gemisine baskın düzenledi

Akdeniz'de seyir halinde bulunan Türk yük gemisine Hafter'e bağlı güçler tarafından baskın düzenlendi. Türkiye ve Libya arasında imzalanan mutabakat sonrası Doğu Akdeniz'de stratejik bir güç kazanan Türkiye, Akdeniz'de kendine çıkar sağlamak isteyen ülkelerle karşı karşıya geldi. 

Reuters'ın haberine göre; General Halife Hafter bağlı Ulusal Libya Ordusu'na (ULO) ait bir deniz muharebe aracı, Derna açıklarında, ülkenin doğusundaki Derne açıklarında gemiyi durdurdu.

ULO Sözcüsü Ahmed Mismari, İngiliz haber ajansına yaptığı açıklamada, denetim ve yükünün teyidi için geminin Ras El Hilal Limanı'na çekildiğini söyledi.

Hafter güçleri, geminin durdurulduğu anları ve sorgulama görüntülerini yansıtan bir videoyu Reuters haber ajansına verdi. Ayrıca üç Türk mürettebatın pasaportlarının fotoğrafları da Reuters'la paylaşıldı.

Sosyal medyada geminin petrol taşıyan bir tanker ya da kuru yük gemisi olduğu yolunda muhtelif iddialar var.

General Halife Hafter, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni devirmek için Trablus'a saldırırken, Türkiye, BM'nin tanıdığı UMH'ye destek veriyor.

UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçen ayın sonunda İstanbul'da bir araya gelmiş ve "deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşması" ve "güvenlik ve askeri işbirliği mutabakat muhtırası" imzalamıştı.

Yorumlar