'Güvenli gelecek için ilk adım' başladı

Samsun Emniyet Müdürlüğü, halk arasındaki diyaloğu artırmak ve vatandaşların polise olan güvenini pekiştirmek için Güvenli Gelecek İçin İlk Adım Projesi uygulamaya konuldu.

Google Haberlere Abone ol
'Güvenli gelecek için ilk adım' başladı

Samsun Emniyet Müdürlüğü, halk arasındaki diyaloğu artırmak ve vatandaşların polise olan güvenini pekiştirmek için Güvenli Gelecek İçin İlk Adım Projesi uygulamaya konuldu.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, kentte huzur ve güvenliği sağlamak, bu görevleri yerine getirirken vatandaşların da desteğini alarak güvenliği daha yüksek seviyelere el birliğiyle çıkarma adına çalışmalar yapıldığı belirtildi. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nce ‘Güvenli Gelecek İçin İlk Adım Projesi’nin uygulamaya konulduğunun vurgulandığı açıklamada şöyle denildi: “Proje ile Samsun ilimizin dış ilçelerinde yaşayan Samsun il merkezini hiç görmemiş ilköğretim çağındaki 12-16 yaş grubu çocukların ilimizde bulunan Atatürk Anıtı, İlkadım Anıtı, Bandırma Vapuru, Gazi Müzesi, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Teleferik Keyfi, Sevgi Gölü ve Sevgi Cafe, Hayvanat Bahçesi, Amisos Tepesi gibi tarihi ve turistik gezi yerleri Samsun'un tarihi ve kültürü konusunda konusuna hâkim Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli eşliğinde gezdirilmektedir. Proje kapsamında öğrencilerimize öğle yemeği ve akabinde hiç gitmedikleri sinemaya götürülerek film izlettirilmektedir. Aynı zamanda öğrencilerimize yönelik bilinçlendirme çalışmaları kapsamında ilimize getirilen öğrencilere; teşkilatımızın birimlerinin tanıtıldığı, polis koleji, Fen, Anadolu, Sağlık ve benzeri liselere giriş şartlarının anlatıldığı 2000 adet broşür hazırlanarak çocukların gelecekte gidebilecekleri liseler hakkında onları bilgilendirerek seçecekleri meslekler konusunda onları yol gösterilmesi amaçlanmaktadır.”

'Temel bilgisayar eğitimi' ile 'internet nedir, ne işe yarar, hayatımızdaki yeri ve çocuklar üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri' gibi konularda bireylerin bilinçlendirildiğinin kaydedildiği açıklamada şunlara yer verildi: “İnternet yoluyla işlenen suçlar hakkında bilinçlendirilmeleri, öğrencilerin ve ailelerinin bilgisayar ve interneti daha etkin ve verimli kullanmalarının sağlanması ve aynı zamanda internette karşılaşabilecekleri zararlı içerik ve yazılımlardan korunma yolları verilen eğitimlerle anlatılmaktadır. Vezirköprü ilçemizden getirilen 200 öğrenci ile başlamış sırasıyla Havza, Ladik, Asarcık, Salı Pazarı, Terme, Kavak, Ayvacık, Alaçam, Yakakent ilçelerimizden getirilecek toplam 2 bin öğrenci sonrasında proje kasım ayında son bulacaktır. Ayrıca projeye katılan çocuklara devletle bağlarının güçlendirilmesi, devleti kendisine yakın görebilmeleri ve faaliyet esnasında ve sonrasında kullanılması ve hatıra olarak kalması amacıyla polis baskılı tişört ve şapka verilmektedir.” CİHAN

Yorumlar