Güney Kore’de yabancıların sayısı milyonu geçti

Güney Kore Adalet Bakanlığı Göçmen Hizmetleri Şubesi'nden yapılan açıklamada, ülkedeki yabancı sayısı bir milyonu aştığı belirtildi.Göçmen Hizmetleri Şubesi'nin hazırladığı raporda bu sene Nisan ayı sonu itibariyle ülkede kayıtlı...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore’de yabancıların sayısı milyonu geçti

Güney Kore Adalet Bakanlığı Göçmen Hizmetleri Şubesi'nden yapılan açıklamada, ülkedeki yabancı sayısı bir milyonu aştığı belirtildi.

Göçmen Hizmetleri Şubesi'nin hazırladığı raporda bu sene Nisan ayı sonu itibariyle ülkede kayıtlı olan yabancı vatandaş sayısının 1 milyon 12 bine ulaştığı kaydedildi.

Ülkede sürekli ikamet eden 369 bin yabancı uyruklu ve ikamet için başvuruda bulunan 256 bin yabancı da dahil edildiğinde kayıtlı yabancı uyrukluların toplam sayısı 1,6 milyonu aştı.

Kayıtlı olan yabancı uyrukluların büyük kısmını oluşturan Çin diasporasının yanı sıra, Vietnam, Endonezya, Sri Lanka ve Kamboçyalıların da Güney Kore'de yoğun olarak yaşadığı belirtildi.

Öte yandan, ülkede oturum almaya çalışan bilim adamı veya yatırımcıların kendileri ve aileleri için vize işlemlerinin kolaylaştırılması, ‘yeşil kart’ veya benzeri sistemin oluşturulmasını öngören maddelerin Bakanlığın hazırladığı ‘2014 yılı Yabancı Uyruklular üzre Uygulama Planı’na dahil edilmesi kesinleşti. CİHAN

Yorumlar