Güney Afrika'da Mandela Günü etkinlikleri

Güney Afrika'da, Uluslararası Mandela Günü etkinlikleri düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Güney Afrika'da Mandela Günü etkinlikleri

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Uluslararası Mandela Günü dolayısıyla etkinlikler yapıldı.

Doğu Cape eyaletinin Port Elizabeth (Gqeberha) kentinde düzenlenen anma programına katılan Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, buradaki konuşmasında, ülkenin "çok zor zamanlardan" geçmekte olduğunu belirterek, Mandela Günü'nün kendilerine bu zorlukların üstesinden gelinebileceğini tekrar hatırlattığını söyledi.

Ramaphosa, "Bugün ülkemizin dört bir yanında Güney Afrikalılar, Madiba'nın mesajını ciddiye alıyorlar. Olumlu katkı sağlıyorlar. Barınaklarda ve bakım tesislerinde gönüllü olarak çalışıyorlar. Muhtaçların beslenmesine ve giydirilmesine yardım ediyorlar. Topluluklarını temizlemeye yardım ediyorlar." ifadesini kullandı.

- Türkiye'nin Pretorya Büyükelçiliği ve Maarif Vakfı'ndan etkinliğe katılım

Başkent Pretorya'daki Leroteng Bakım Evi'nde düzenlenen anma etkinliğine ise Dışişleri Bakanı Naledi Pandor'un yanı sıra Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda büyükelçi de katıldı.

Etkinliğin katılımcılarından Maarif Vakfı Güney Afrika Koordinatörü Deniz Doğan, AA muhabirine, bu etkinlik kapsamında diğer katılımcılarla birlikte, Nelson Mandela'nın 67 yıl süren mücadelesini anmak amacıyla, 67 dakika boyunca bakım evi sakinlerine gönüllü hizmet ve yardımlarda bulunulduğunu söyledi.​​​​​​​

Yorumlar